Εφαρμογές
 • Αυτοκόλλητες ετικέτες
 • Ετικέτες κρασιού
 • Συσκευασίες sleeve - shrink film
 • Εύκαμπτη συσκευασία
 • Ετικέτες με ολόγραμμα κ.α.

MGI JETvarnish 3D Web


Βιομηχανική λύση παραγωγής φινιρίσματος τροφοδοσίας ρολού


Βιομηχανική γραμμή παραγωγής φινιρίσματος R-t-R για την αγορά της αυτοκόλλητης ετικέτας, της εύκαμπτης συσκευασίας, του συμπαγούς χαρτονιού και shrink film.

Το JETvarnish 3D Web προσφέρει εξαιρετικό φινίρισμα υψηλής υπεραξίας στην αγορά της ετικέτας. Επιτρέπει στους εκτυπωτές ετικέτας να εφαρμόζουν ψηφιακά τοπικό βερνίκι UV και χρυσοτυπία με ανάγλυφα εφφέ χωρίς κλισέ, τελάρα ή ακριβό εξοπλισμό σε ρολά πλάτους έως 420 mm.

Το JETvarnish 3D Web έχει σχεδιαστεί για 2D (επίπεδο) & 3D ανάγλυφο τοπικό UV σε εκτυπώσεις φλεξογραφίας, offset ή ψηφιακές. Έγχρωμα και μεταλλικά foil διακοσμούν με μοναδικό τρόπο τα σχέδια των ετικετών. Μια ψηφιακά επεξεργασμένη ετικέτα με την τεχνολογία MGI προσφέρει άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, ελκυστικό στο μάτι και στην αφή, που κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει στο ράφι.

Το JETvarnish 3D Web είναι εξοπλισμένο με έναν σταθμό φλεξογραφίας για εφαρμογή primer στην επιφάνεια εκτύπωσης. Αυτή η inline διαδικασία προετοιμασίας του προς εκτύπωση υλικού βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα φινιρίσματος. Η ολοκληρωμένη λύση JETvarnish 3D Web περιλαμβάνει ακόμα μια προαιρετική in-line μονάδα επεξεργασίας υλικού (corona) και ημι-περιστροφική μονάδα κοπής με καλούπι για παραγωγή τελικού προϊόντος.

Το JETvarnish 3D Web προσφέρει παραμετροποίηση και δυνατότητες “Foil-on-Demand” (FOD) μικρού τιράζ, για παραγωγές από 1 έως 100.000 αντίτυπα – καθώς και μεταβλητά δεδομένα σε χρυσοτυπία (VDF) για απόλυτη εξατομίκευση ανά τεμάχιο ετικέτας.

Αναβάθμιση της εταιρικής εικόνας μέσω του δημιουργικού φινιρίσματος

Το νέο JETvarnish 3D Web αυξάνει σημαντικά το αντίκτυπο μιας συσκευασίας στο ράφι, μέσω πολυτελών, ελκυστικών εφφέ που βελτιώνουν την αναγνωρισιμότητα μια μάρκας. Για τις επιχειρήσεις εκτύπωσης και μεταποίησης, το ψηφιακό σύστημα της MGI ενισχύει τις σχέσεις με τους πελάτες προσφέροντας δυνατότητες γρήγορων δειγματισμών και μικρών τιράζ με προσωποποίηση.

Οι επιλογές των μεταβλητών δεδομένων και της σάρωσης barcode επιτρέπουν την προσαρμογή του δημιουργικού μιας μάρκας σε πολλαπλά προϊόντα/συσκευασίες, σε διαφορετικές γλώσσες και σε εξατομικευμένα σετ πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε κάθε μεμονωμένη ετικέτα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για μια ψηφιακή λύση αναβάθμισης για το μέλλον της βιομηχανίας της ετικέτας & εύκαμπτης συσκευασίας.


Κύρια Χαρακτηριστικά


Το JETvarnish 3D Web περιλαμβάνει:

 • Την πατενταρισμένη τεχνολογία Inkjet της MGI και Foil σε τροφοδοσία ρολού
 • Ισχυρό μηχανισμό τύλιξης και εκτύλιξης για ρολά διαμέτρου έως 850 mm (33.4 Inches)
 • Πλάτος εκτύπωσης 100-420 mm (4-17 inches)
 • Υλικά πάχους 50 - 400μm: επιχρισμένο ή ανεπίχριστο χαρτί, χαρτόνι ή ετικέτα, λευκά ή διαφανή συνθετικά (PP, PE, POPP, PET), shrink film (PVC, PETG)
 • Ταχύτητες παραγωγής έως 42 m/λεπτό
 • Εφαρμογή primer στο υλικό εκτύπωσης (όπου χρειάζεται) από ενσωματωμένη φλεξογραφική μονάδα
 • In line ψηφιακό τοπικό βερνίκι UV με επίπεδη ή/και 3D φόρμουλα
 • Δημιουργία γκοφρέ ανάγλυφου ψηφιακά
 • In line σύστημα χρυσοτυπίας με μεταβλητά δεδομένα (VDF)
 • Απεριόριστη χρήση μεταβλητών δεδομένων (κείμενα, γραφικά/εικόνες, αρίθμηση, barcodes)
 • Ημι-περιστροφική μονάδα κοπής με καλούπι (προαιρετικά)

 

AIS SmartScanner© - Επαναστατική τεχνολογία Touchless Sheet Registration για ακρίβεια συμπτώσεων με ενσωμάτωση Τεχνητής Νοημοσύνης

Το AIS σύστημα της MGI είναι μια επαναστατική εξέλιξη στην επίτευξη ακρίβειας συμπτώσεων για τη βιομηχανία των εκτυπώσεων & φινιρίσματος:

 • Μειώνει έως και κατά 80% τον χρόνο που ξοδεύει ο χειριστήςγια να επιτύχει σωστές συμπτώσεις, όπως και τα σκάρτα που προκύπτουν από τη διαδικασία
 • Ομαλοποιεί και επιταχύνει τη ροή εργασίας με την απλή, αυτόματη διαδικασία σκαναρίσματος και ευθυγράμμισης (“scan and register”)
 • Βελτιώνει το ROI της επένδυσης αυξάνοντας τον ωφέλιμο χρόνο λειτουργίας της μηχανής, βελτιώνοντας την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, επιταχύνοντας την ολοκλήρωση της κάθε εργασίας και αυξάνοντας συνολικά την παραγωγικότητα
 • Εξαλείφει το έξτρα κόστος εργασίας του χειριστή και το κόστος των σκάρτων που συνδέεται με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής

Το AIS χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών scanner για να βρίσκει αυτόματα τις συμπτώσεις για την εφαρμογή βερνικιού και hot foil σε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Είναι πλήρως συμβατό με εργασίες με Μεταβλητά Δεδομένα (Variable Data Finishing). «Διαβάζοντας» την εικόνα του τυπωμένου θέματος και χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους συγχρονισμού, το αποκλειστικό και πατενταρισμένο σύστημα AIS «τρέχει» δισεκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Χωρίς την παρέμβαση του χειριστή και χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα τροφοδοσίας, το σύστημα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και διορθώνει τυχόν ελαττώματα ή παραμορφώσεις του υλικού που προκύπτουν κατά την εκτύπωση (offset ή ψηφιακή) και οποιαδήποτε διαδικασία λαμιναρίσματος.

Προϋπολογισμός κόστους παραγωγής

Το JETvarnish 3D Web διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο υπολογισμού του κόστους παραγωγής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να "φορτώσει" το ψηφιακό αρχείο (μάσκα βερνικιού) και το πρόγραμμα θα υπολογίσει την απαιτούμενη κατανάλωση. Με τον τρόπο αυτό μπορεί ο επαγγελματίας να είναι πιο ακριβής στις προσφορές που δίνει και να εξασφαλίζει υψηλά περιθώρια κέρδους για την επιχείρησή του.

Συμβατότητα με αναλογικά & ψηφιακά συστήματα εκτύπωσης

Η λύση φινιρίσματος JETvarnish 3D Web είναι συμβατή με εκτυπώσεις προερχόμενες από αναλογικά πιεστήρια offset (τεχνολογίας UV, H2O ή Waterless), Flexo (UV ή Water base), καθώς και από τα περισσότερα ψηφιακά Narrow Web συστήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των:

- Konica Minolta Accurio Label
- HP Indigo WS4500, HP Indigo WS6800
- Epson
- Xeikon
- EFI
- Durst κ.α.

Φιλικό στο περιβάλλον

Η 100% ψηφιακή ροή εργασίας του JETvarnish 3D Web εξαλείφει την ανάγκη για ακριβές και ενεργοβόρες προεκτυπωτικές διαδικασίες, κατασκευή τσίγκων, τελάρων ή κλισέ που αποτελούν μέρος της συμβατικής παραγωγής.  

Το JETvarnish 3D Web προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα UV. Χάρις στη μη χρήση διαλυτών, εξασφαλίζεται ένα πιο καθαρό περιβάλλον εργασίας, χωρίς οσμές και χωρίς την απαραίτητη εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού.

Χάρις στο σύστημα αυτόματου καθαρισμού των κεφαλών, δεν απαιτείται πλύσιμο αυτών μεταξύ εργασιών. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη μείωση των απαιτούμενων χημικών και την ελαχιστοποίηση των αναλωσίμων και των σκάρτων, καθιστούν το JETvarnish 3D Web  μια βιώσιμη λύση παραγωγής.


 

 

 

Video:

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM