Αρχείο θεμάτων:

H Petratto αντιμετωπίζει τα προβλήματα ποιότητας πίκμανσης στις ψηφιακές παραγωγές με το Eclipse

Η Petratto παρουσίασε τις τεχνολογικές τις καινοτομίες για βιομηχανικό φινίρισμα και μεταποίηση χαρτιού και χαρτονιού στη drupa, σε δύο περίπτερα (D41/Hall 11 για την κύρια γκάμα, F42/Hall 6 για λύσεις ψηφιακών εκτυπώσεων).

Η κατασκευάστρια στόχευσε σε σπονδυλωτές λύσεις για μεγαλύτερες παραγωγές που διαχειρίζονται εξίσου αποτελεσματικά και τα μικρότερα τιράζ, καθώς και σε ευέλικτες λύσεις παραγωγής ειδικών εργασιών σε μεγαλύτερες ποσότητες. Οι επισκέπτες είδαν ζωντανά τη νέα, ημιαυτόματη συρταροκολλητική μηχανή Metro Startup 78 με ενσωματωμένο τροφοδότη και φυλλομεταφορικό σύστημα, καθώς και ένα νέο, απλό και οικονομικό σύστημα αυτόματου ξεμυτίσματος κομμένων φύλλων για σχήμα B1 (DeStach). Η ανανεωμένη πλατφόρμα παραγωγικής, ψηφιακής κοπής & πίκμανσης φύλλων Εclipse υποστηρίζει πλέον laser κοπή σε κυματοειδές χαρτόνι αλλά και κοπή plotter μετά από αυτόματη μηχανική πίκμανση.  

Eclipse, η παραγωγική λύση για ψηφιακή κοπή & πραγματική μηχανική πίκμανση φύλλου

Για την επίτευξη της καλύτερης ποιότητας στην παραγωγή πτυσσόμενων κουτιών & χαρτοκιβωτίων απαιτείται συμβατική πίκμανση, ακόμα και για τις μικρές παραγωγές. Η Petratto απέδειξε στη drupa 24 πως έχει τη λύση.

Η ιδέα ενός συστήματος για ψηφιακή κοπή και πίκμανση φύλλων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην προηγούμενη drupa το 2016. Περιλάμβανε τη χρήση laser για την περιγραμματική κοπή, αλλά μηχανικού μέσου (μαχαιριού) για την πίκμανση. Αυτό παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για πίκμανση σε χαρτόνι και επιτρέπει στο κομμένο ανάπτυγμα να περάσει με υψηλή ταχύτητα από μια συρταροκολλητική. Συνδυάζεται έτσι και με την συρταροκολλητική μηχανή Metro της ίδιας της Petratto.

Η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε στο Eclipse, ένα ψηφιακό σύστημα παραγωγής για κοπή και πίκμανση φύλλου σε σχήματα Β2, Β1, που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα 11 της drupa σαν ολοκληρωμένο μηχάνημα αλλά με σπονδυλωτό σχεδιασμό, έτσι ώστε η μονάδα πίκμανσης να μπορεί να διαχωριστεί από τη μονάδα του laser.

Η τροφοδοσία του συστήματος μπορεί να γίνεται από παλέτα, με αναγνώριση barcode για τη λήψη των ρυθμίσεων κοπής. Μια έκδοση του μηχανήματος έχει ξεχωριστές μονάδες πίκμανσης (Χ,Υ), όπου το φύλλο περιστρέφεται κατά 90º για να περάσει από μια δεύτερη μονάδα πίκμανσης πριν από την κοπή με laser. Ένα σύστημα καθαρισμού (soft wash) απομακρύνει ανέπαφα τα απομεινάρια σκόνης και τις μουντζούρες από τη λειτουργία του laser. Μια δεύτερη έκδοση της μηχανής διαθέτει μια μονάδα πίκμανσης και σύστημα αντιστροφής του φύλλου μετά από το πρώτο πέρασμα, ενώ στη συνέχεια το φύλλο συστρέφεται και περνάει από ένα δεύτερο σετ οδηγών για να ολοκληρωθεί η πίκμανση.

Αυτή τη μονάδα προσφέρει η Petratto ως αυτόνομη μονάδα πίκμανσης για πολύ μικρά τιράζ. Αυτή η μονάδα μπορεί να συνδεθεί inline σε ένα επίπεδο κοπτικό plotter που κόβει το χαρτοκιβώτιο συμβατικά, ενώ το κομμένο ανάπτυγμα τροφοδοτείται στη συνέχεια σε μια συμβατική συρταροκολλητική χωρίς πρόβλημα, καθώς οι πικμάνσεις έχουν γίνει μηχανικά. Σε περιπτώσεις που τα χαρτοκιβώτια έχουν κοπεί και χαραχτεί σε επίπεδο κοπτικό, το φινίρισμα στο χέρι είναι στη συνέχεια απαραίτητο.

Ο συνδυασμός του Eclipse για την πίκμανση με ένα κοινό επιτραπέζιο κοπτικό διπλασιάζει την παραγωγή, καθώς έχουν αφαιρεθεί λειτουργίες από το τραπέζι. Η μονάδα πίκμανσης μπορεί να λειτουργεί σε σειρά με το επίπεδο κοπτικό ή να παραδίδει τα επεξεργασμένα φύλλα για μεταγενέστερη κοπή.

Ο συνδυασμός είναι κατάλληλος για παραγωγή πρωτοτύπων και πολύ μικρών ποσοτήτων, έως και 1.000 φύλλων. Από εκεί έως τα 5.000 φύλλα, η κοπή με laser είναι πιο αποτελεσματική.

 

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM