Αρχείο θεμάτων:

Η Konica Minolta και η MGI σηματοδότησαν τον πρωτοποριακό ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής εκτυπώσεων στη drupa

 


 

Με τις πλέον προηγμένες end-to-end εργοστασιακές γραμμές ψηφιακής παραγωγής σε έναν χώρο περιπτέρου 2.400 τ.μ., η κοινή παρουσία της Konica Minolta και της MGI στη Drupa (περ. A65/Hall 8B) σηματοδοτεί τον πρωτοποριακό ψηφιακό μετασχηματισμό. Τεχνολογικές αναβαθμίσεις, νέες δυνατότητες παραμετροποίησης και νέες εφαρμογές ανοίγουν νέους δρόμους και φέρνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων εμπορικών εκτυπώσεων, των μεταποιητών αλλά και των σχεδιαστών, των διαφημιστικών και των brands.

Το AlphaJet της MGI βρέθηκε στο επίκεντρο, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα ενός ολοκληρωμένου εργοστασίου παραγωγής single-pass. Η επιτομή της έννοιας Factory 5.0  έδειξε το πώς χωριστές διαδικασίες όπως η εφαρμογή foil, η επιβερνίκωση, η εκτύπωση, το δίπλωμα και το στέγνωμα μπορούν να συνδυαστούν σε μία μόνο ολοκληρωμένη γραμμή ψηφιακής παραγωγής για σχήμα έως Β1+ (72x110cm). Για τους επαγγελματίες, αυτό σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χώρου, κατανάλωσης ενέργειας και κόστους προσωπικού. Οι χειρωνακτικές ρυθμίσεις από διαφορετικές μηχανές παραγωγής ενοποιούνται σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, εξαλείφοντας τις διακοπές λειτουργίας και τους νεκρούς χρόνους παραγωγής.

To δεύτερης γενιάς πιεστήριο ψηφιακής επεξεργασίας εκτυπώσεων τροφοδοσίας ρολού JETvarnish 3D Web 400 κέρδισε τις εντυπώσεις και το βραβείο EDP από την Ένωση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Τύπου στη DRUPA 2024, στην κατηγορία "Digital Embellishment Packaging". Η καινοτόμος ιδέα του μονού περάσματος είναι αυτή που κάνει τη διαφορά: με ένα πέρασμα, εφαρμόζεται τοπικό βερνίκι UV ΚΑΙ χρυσοτυπία (hot foil) 100% ψηφιακά, με επίπεδο ή ανάγλυφο αποτέλεσμα και δυνατότητα μεταβλητών δεδομένων σε βερνίκι ή foil.

Προαιρετικά εξοπλισμένο με μονάδα flexo και ημι-περιστροφικό κοπτικό με καλούπι, συνδυάζει τα καλύτερα της ψηφιακής και συμβατικής εκτύπωσης, προσφέροντας στους επαγγελματίες εκτυπωτές ετικέτας & εύκαμπτης συσκευασίας μια απλή στη χρήση, αξιόπιστη λύση για φινίρισμα κορυφαίας ποιότητας. Η ευκολία χρήσης του, με αυτόματη ρύθμιση κατά τη λειτουργία της μηχανής, η απουσία τελάρων και κλισέ και η υψηλή ποιότητα επεξεργασίας (έλεγχος συμπτώσεων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθαρό φινίρισμα με λεπτομέρεια) ήταν και τα σημεία που ξεχώρισαν τα μέλη της επιτροπής των βραβείων κατά τη λήψη της απόφασής τους.

Για τις παραγωγές αυτοκόλλητων ετικετών, η MGI παρουσίασε επίσης το Octopus Web, το πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής περιγραμματικής κοπής ετικέτας από ρολό, χωρίς καλούπι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Labelexpo 2023 στις Βρυξέλλες. Το σύστημα χρησιμοποιεί κεφαλές κοπής 4 αξόνων εξοπλισμένες με μαχαίρια (από 9 έως 15 κεφαλές) αντί για laser, για καθαρό αποτέλεσμα κοπής χωρίς σημάδια καψίματος. Κόβει απευθείας από ψηφιακό αρχείο PDF, μειώνοντας τα χημικά, τα απόβλητα και την κατανάλωση ενέργειας.

Το Octopus Web ψηφιοποιεί την κοπή, καθώς κάθε ετικέτα μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα – μέγεθος, ενώ διαφορετικές εργασίες μπορούν να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στο ίδιο ρολό.

Από το περίπτερο δεν θα μπορούσε να λείπει το JETvarnish 3D Evo, το επιτυχημένο μοντέλο ψηφιακής επεξεργασίας φύλλου για σχήμα έως Β1+, με τις πολυάριθμες εγκαταστάσεις παγκοσμίως και την ευέλικτη, σπονδυλωτή αρχιτεκτονική (επεκτάσιμο σύστημα κεφαλών inkjet, προαιρετική τροφοδοσία και εξαγωγή παλέτας κ.α.) για να προσαρμόζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα παραγωγής. Ακόμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τις δυνατότητες του MGI Connect, μιας βασισμένης σε cloud σουίτας με εφαρμογές λογισμικού για τη διαχείριση των συστημάτων MGI, την ενίσχυση των σχέσεων με τους τελικούς πελάτες και την ανάπτυξη των τεχνικών και εμπορικών δεξιοτήτων των χρηστών, που μεγιστοποιεί την απόδοση των συστημάτων MGI.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM