Αρχείο θεμάτων:

Δημιουργεί καλύτερα εκτυπωτικά αποτελέσματα μια εικόνα υψηλότερης ανάλυσης;


Η Sandra Woerle, υπεύθυνη marketing των εταιρειών SignTronic & Grunig, κάνει αυτή την ερώτηση και αναλύει τις λεπτομέρειες και τα συγκριτικά στοιχεία για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Η SignTronic, σε συνεργασία με άλλους προμηθευτές, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δείξουν ότι ο αριθμός των dpi, σε συνδυασμό με εικόνες χαμηλότερης ανάλυσης, μπορούν να πετύχουν τέλεια αποτελέσματα. Κατά τη χρήση χαμηλότερων αναλύσεων, είναι ουσιώδης η σωστή επιλογή γάζας. Επιπλέον, η φωτοευαίσθητη πάστα (emulsion) πρέπει να είναι προσαρμοζόμενη στη γάζα.
 

Με όραμα το τέλειο τελάρο
 

Κατά τη σύγκριση μεταξύ υψηλότερων και χαμηλότερων αναλύσεων εικόνας, η Sefar προμήθευσε 2 τύπους γάζας τη σειρά PET 1500, καθώς και τη σειρά PME. Η KiWo προμήθευσε μια υψηλής ευκρίνειας φωτογραφική πάστα τύπου Azocol Z140 δύο συστατικών και την πάστα SBQ Polycol W-HR ενός συστατικού. Ο φωτισμός πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Computer-to-Screen (CtS) της SignTronic. Το CtS ήταν εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη τεχνολογία LED_Q4 με 2 αναλύσεις 1.270 dpi, καθώς και HR2 με 2.400 dpi.
 
Η μονάδα άμεσης έκθεσης StencilMaster Computer-to-Screen (CtS) SignTronic.
 

Η ερώτηση για την ποιότητα της εκτύπωσης
 

Η ποιότητα αναπαραγωγής/εκτύπωσης ενός προϊόντος με μεταξοτυπία, εξαρτάται από την ποιότητα του τελάρου (το όλο στένσιλ, γάζα, εμουλσιόν, πλαίσιο). Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ βασικό θέμα που παραμελείται στην καθημερινή ροή εργασίας. Ως πάροχοι υπηρεσιών μεταφοράς της εικόνας, είναι ουσιώδες να αντιληφθούμε ότι αυτός ο τομέας έχει τεράστιες δυνατότητες για βελτίωση.
Πολλοί πιστεύουν ότι η ποιότητα των τελάρων θα αυξηθεί αυτόματα χρησιμοποιώντας εικόνες υψηλότερης ανάλυσης. Επίσης, υπάρχει η εντύπωση ότι η χρήση "καλύτερης γάζας", σε συνδυασμό με μια "νέα, ασύγκριτης ποιότητας εμουλσιόν", εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η εμπειρία έχει δείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Με άλλα λόγια, η διαδικασία που απαιτείται για το ιδανικό τελάρο δεν σημαίνει πάντα μεγάλη προσπάθεια και έξοδα για να επιτευχθεί το ιδεώδες αποτέλεσμα και εκτύπωση.

Διασταύρωση αρνητικών και θετικών γραμμών

Συνδυασμοί που κερδίζουν
 

Πολλοί εκτυπωτές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουν τους χρόνους φωτισμού χρησιμοποιώντας ταχύτερες φωτοεμουλσιόν. Ο στόχος είναι να μειώσουν το κόστος των πρώτων υλών με χρήση φθηνότερων γαζών. Συνεπώς, το αναμενόμενο είναι ότι ο ποιοτικός φωτισμός θα έχει καλύτερες αναλύσεις.
Ωστόσο, αυτά τα βήματα θα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με τη χρήση των ιδανικών συνδυασμών γάζας, φωτοεμουλσιόν και συστήματος φωτισμού.

Πολλοί μεταξοτύπες δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι η χρήση συστατικών που είναι συντονισμένα με ιδανικό τρόπο και με σωστά υπολογισμένους χρόνους έκθεσης, μπορούν να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ποιότητα αυτή είναι εφικτή  με λιγότερη προσπάθεια και χαμηλότερο κόστος. Εάν η γάζα, η φωτοεμουλσιόν, η ανάλυση και ο χρόνος έκθεσης είναι πλήρως συντονισμένα, δεν υπάρχει λόγος να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αυξάνοντας τον αριθμό των dpi. Με τις σωστές επιλογές, μπορούν να επιτευχθούν τέλεια αποτελέσματα με ανάλυση στα 1.270 dpi.

Οι προτάσεις της SignTronic
 

Με κεντρικά γραφεία στην Ελβετία, η SignTronic είναι μια από τις ηγετικές εταιρείες κατασκευής  συστημάτων άμεσης εκθέσεως CtS (Computer-to-Screen) υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία αντιμετωπίζει συχνά τις ίδιες απαιτήσεις από τους πελάτες της - λιγότερος χρόνος, χαμηλότερο κόστος και η καλύτερη δυνατή ποιότητα. Η εταιρεία λαμβάνει διαρκώς αιτήματα για εξοπλισμό υψηλής ανάλυσης. Ωστόσο, μετά από προσεκτική ανάλυση της σειράς προϊόντων του πελάτη και των εφαρμογών, γίνεται συχνά σαφές ότι δεν είναι απαραίτητη μια επένδυση στο υψηλότερης ανάλυσης σύστημα που διαθέτει η εταιρεία.

Χάρη στο εργαστήριο "Screen Lab" της SignTronic - όπου υποδέχονται πελάτες και πιθανούς αγοραστές – που μπορούν να δοκιμάσουν άμεσα τα αρχεία τους και να αντιληφθούν ότι μπορούν να έχουν τέλεια αποτελέσματα με την έκδοση των 1270 dpi. Φυσικά αυτό χρειάζεται τον συντονισμό όλων των δεδομένων. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί επίσης να αναπαράγει τέλεια ντεγκραντέ και ημιτόνια έως 120 lpi (47/cm).

Το κρίσιμο και καθοριστικό σημείο, ως προς αυτό, είναι η ποιότητα του οπτικού συστήματος, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας αυτόματη εστίαση. Η εμπειρία της SignTronic δείχνει ότι - παρά την υψηλή ανάλυση - το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα θολό εάν δεν εστιάσει σωστά. Η εταιρεία είναι ενήμερη ότι δεν είναι όλες οι αναλύσεις ίδιες και ότι πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα pixels. Ένα προκαθορισμένος αριθμός dpi δεν σημαίνει πάντα ότι αυτά θα μεταφερθούν άμεσα στο τελάρο για φωτογράφιση και ότι θα εκτυπωθεί.

Η SignTronic προσφέρει εξοπλισμό με αναλύσεις έως 3.040 dpi για τους τύπους των StencilMaster. Η διαφορά με άλλους προμηθευτές CtS είναι ότι τα pixels δεν παρεμβάλλονται (interpolated). Αυτό σημαίνει ότι σε μια προσφορά με σύστημα hr3 ανάλυση 3040 dpi, ο πραγματικός αριθμός dpi με μέγεθος pixel 8,35μ θα μεταφερθούν απ’ ευθείας στο τελάρο.

H ερώτηση εάν μια ανάλυση είναι παρεμβαλλόμενη ή όχι κάνει μεγάλη διαφορά στο φωτισμό και κατ’ επέκταση στην ποιότητα εκτύπωσης. Ωστόσο, οι καθοριστικοί παράγοντες σε αυτό το θέμα είναι οι απαιτήσεις ποιότητας και οι ανάγκες του  πελάτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Αυτή η σύγκριση δεν μπορεί να γενικευτεί πλήρως. Η εκτύπωση μεταξοτυπίας  επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ακόμη κι αν η βιομηχανία καταφέρει να τυποποιήσει όλους αυτούς τους παράγοντες, νέες μέθοδοι, υλικά και προκλήσεις θα εμφανισθούν. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές παρανοήσεις στην αγορά σχετικά με τον ιδανικό τρόπο μεταφοράς της εικόνας στο τελάρο. Επιπλέον, ιδεώδη υλικά όπως οι γάζες και τα φωτοχημικά, μπορεί να αποτελέσουν λόγους παρεξηγήσεων. Τέλος και με βάση αυτήν τη σύγκριση, μπορούμε να πούμε απερίφραστα ότι η επένδυση σε καλύτερα υλικά και ακριβότερα μηχανήματα δεν είναι πανάκεια.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM