Αρχείο θεμάτων:

Λύσεις επεξεργασίας & φινιρίσματος συσκευασίας, εμπορικών εκτυπώσεων από τη GRAPHCOM @ SYSKEVASIA 22

Στην έκθεση Syskevasia 22 η GRAPHCOM πρόκειται να παρουσιάσει μια ανανεωμένη γκάμα προϊόντων για τη συσκευασία, τις εμπορικές εκτυπώσεις και τα POP/POS displays.

Ειδικότερα στον τομέα του φινιρίσματος, η τεχνολογία κόλλας της Baumer hhs, της κορυφαίας κατασκευάστριας συστημάτων κόλλας βιομηχανικής χρήσης θα ενσωματωθεί στην ευέλικτη πλατφόρμα MINI METRO της Petratto, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση μεσαίας-μεγάλης παραγωγής πτυσσόμενων κουτιών σε πραγματικό χρόνο.

Η συρταροκολλητική μηχανή MINI METRO 78/105 είναι ιδανική για εφαρμογές εμπορικών εκτυπώσεων, συσκευασίας και μεταποίησης, με γρήγορες και απλές εναλλαγές σχήματος. Ευέλικτη, προσφέρει την δυνατότητα αυτοματοποίησης εργασιών και λειτουργιών που μέχρι σήμερα διεκπεραιώνει ένας επαγγελματίας χειροκίνητα. Σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής, μπορεί να αναβαθμιστεί μελλοντικά για την εκτέλεση περαιτέρω εργασιών (METRO). Έχει δυνατότητα επέκτασης με προσθήκη συσκευών και εξαρτημάτων όπως τροφοδότες, τραπέζια μεταφοράς, συσκευές ένθεσης καρτών & 3D αντικειμένων, μηχανισμούς εφαρμογής ταινίας,  συστήματα inkjet, τραπέζια εξαγωγής κ.α. Η ανοιχτή δομή τραπεζιού με κυλίνδρους προσφέρει εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα ελέγχου στον χειριστή.

H MINI METRO 78/105 διαχειρίζεται μέγιστο σχήμα 78 x 78cm (έως (105 x 78cm προαιρετικά) και ελάχιστο 60 x 60mm. Προσφέρει ταχύτητα επεξεργασίας που αγγίζει τα 200 m/min σε κουτιά ευθείας γραμμής, folders, φακέλους, θήκες φωτογραφιών ή CD, ενώ είναι κατάλληλη για εφαρμογή αυτοκόλλητης ταινίας διπλής όψης, ταινίας σιλικόνης και σχιστικής ταινίας σε φορέα.

Για περισσότερες λύσεις φινιρίσματος, η κατασκευάστρια Petratto καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αναγκών για τον επαγγελματία τυπογράφο που ασχολείται με τις εμπορικές εκτυπώσεις και τη συσκευασία. Διαθέτει μια γκάμα εφαρμογών φινιρίσματος που μπορούν να προσαρμοστούν στην ίδια μηχανή ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε παραγωγής.

H MINI METRO στο περίπτερο της GRAPHCOM φέρει σύστημα θερμής κόλλας με κεφαλές Xmelt. Εξαιρετικά ανθεκτικές στη φθορά, γρήγορες στις αλλαγές και εύκολες στη συντήρηση, οι κεφαλές Xmelt εφαρμόζουν την κόλλα σε κουκίδες ή γραμμές, σε συνδυασμό με ψηφιακό αισθητήρα που αναγνωρίζει ακόμα και τη μικρότερη εφαρμογή κουκίδας.

Η τεχνολογία της Baumer hhs επιτρέπει την υψηλής ακρίβειας ανέπαφη εφαρμογή κόλλας στο ανάπτυγμα κουτιών σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Το κλειστό σύστημα ελαχιστοποιεί τους χρόνους καθαρισμού και προετοιμασίας της μηχανής. Προσφέρει συνεχή λειτουργία εφαρμογής κόλλας χωρίς σκάρτα, από το ξεκίνημα μέχρι την επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας που ξεπερνά τα 700 m/min, και επιτρέπει την παραγωγή πολύπλοκων προϊόντων.

Για την κοπή-χάραξη των πτυσσόμενων κουτιών και λοιπών εφαρμογών εμπορικών εκτυπώσεων, το CnC μοντέλο Omnia της Valiani θα βρίσκεται ζωντανά στο περίπτερο στην επίσημη πρώτη παρουσίασή του στην Ελλάδα. Η απόλυτη λύση αυτοματοποίησης φινιρίσματος για μικρές-μεσαίες παραγωγές διαθέτει αυτόματη τροφοδοσία φύλλων για σχήμα Β1, ιδανικό για επεξεργασία offset & ψηφιακών εκτυπώσεων. Διαχειρίζεται υλικά σε φύλλα μέγιστου σχήματος 60 x 80 cm (Omnia 80) ή 75 x 105cm (Omnia 100), συμπεριλαμβανομένων επιχρισμένων χαρτιών, αυτοκόλλητων, συμπαγούς χαρτονιού αλλά και πιο χοντρών υλικών όπως οντουλέ χαρτόνι, λεπτό PVC & foam core.

Το Omnia είναι ένα σύστημα διπλής κεφαλής (κοπής – πίκμανσης). Η ροή είναι συνεχής, με ταυτόχρονη φόρτωση και επεξεργασία υλικού. Τα φύλλα εισάγονται αυτόματα από το πατάρι τροφοδοσίας στο τραπέζι κοπής με τη βοήθεια συστήματος αναρρόφησης που ανασηκώνει τα φύλλα και τα τοποθετεί στον ιμάντα. Το πατάρι δέχεται έως 600 φύλλα, ανάλογα με το πάχος του υλικού. Η ενσωματωμένη κάμερα διαβάζει αυτόματα τα σημάδια κοπής στα προτυπωμένα φύλλα και προχωρά στην κοπή ή χάραξη του αντίστοιχου αρχείου.

Το λογισμικό ελέγχει πολλαπλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αρχείων από διάφορα προγράμματα σχεδιασμού, από κώδικα QR καθώς και κοπής μη εκτυπωμένων υλικών.

Οι επαγγελματίες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εξειδικευμένο λογισμικό σχεδιασμού συσκευασίας Impact της Arden, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τις εφαρμογές συσκευασίας που θα παρουσιαστούν. Η σουίτα Impact παρέχει κάθε εργαλείο που χρειάζεται ο επαγγελματίας σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο με πλούσια βιβλιοθήκη υπαρχόντων παραμετρικών σχεδίων. Τα διαθέσιμα σχέδια είναι εύκολα προσαρμόσιμα στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και καλύπτουν κάθε βιομηχανικό πρότυπο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για live demo.

Ζωντανά σε πρώτη παρουσίαση, το υβριδικό large format μοντέλο HP Latex R 1000 Plus φέρνει τα ζωντανά χρώματα των water-based μελανιών Latex στην εκτύπωση άκαμπτων υλικών, σε συνδυασμό με το καινοτόμο λευκό White Latex Ink, ένα γυαλιστερό, υψηλής ποιότητας «πραγματικό λευκό» που δεν κιτρινίζει με το χρόνο όπως τα παραδοσιακά UV-based λευκά μελάνια. Με την ανανεωμένη σειρά R, οι επαγγελματίες εφοδιάζονται με περισσότερα εργαλεία ώστε να επεκταθούν σε εφαρμογές όπως συσκευασίες corrugated σε μικρά τιράζ, POP σταντ και θερμοδιαμορφούμενες διαφημιστικές κατασκευές, χάρις στη μοναδική ικανότητα εξέλασης των μελανιών HP Latex.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί επίσης εικονική παρουσίαση του ALPHAJET, της 1ης λύσης FACTORY 4.0 της βιομηχανίας των εκτυπώσεων από την MGI. Το ALPHAJET, το πρώτο Β1+ Inkjet πιεστήριο για εκτύπωση & επεξεργασία εκτυπώσεων αποτελεί μια ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής που ενσωματώνει σε ένα πέρασμα:

  • 4χρωμη εκτύπωση water-based στα 1600dpi
  • Τοπικό UV, 2D ή 3D
  • OPV προστατευτικό βερνίκι
  • Χρυσοτυπία (hot foil), επίπεδη ή ανάγλυφη

Σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής, το AlphaJET ενοποιεί, σε μια ενιαία λειτουργία, έναν κύκλο παραγωγής που εκτελούνταν έως τώρα σε διαφορετικά μηχανήματα.

GRAPHCOM @ SYSKEYASIA 22, Αιθ. 2, Περίπτερα: C28-D29 / B22-C23.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM