Αρχείο θεμάτων:

H GRAPHCOM επίσημη αντιπρόσωπος της Bagel Systems στην Ελλάδα

Λύσεις πλαστικοποίησης προηγμένης τεχνολογίας για τις αγορές των εκτυπώσεων και συσκευασίας

Η GRAPHCOM προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική κατασκευάστρια Bagel Systems για την διάθεση των συστημάτων πλαστικοποίησης της δεύτερης στην ελληνική αγορά.

Η Bagel Systems με έδρα τη Βαρκελώνη εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και παραγωγή εξοπλισμού πλαστικοποίησης για τις αγορές των γραφικών τεχνών και συσκευασίας. Ιδρύθηκε το 2011 ως προϊόν κοινοπραξίας με τη Γερμανική Ernst Nagel GmbH (εξ’ ου και το όνομα Bagel Systems), μια συνεργασία που εγγυάται το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, την ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων της.

Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας OMRON στα συστήματά της, η Bagel Systems σημειώνει τις υψηλότερες επιδόσεις στο φινίρισμα ψηφιακών και offset εκτυπώσεων.

Falcon B1

To portfolio της Bagel Systems επικεντρώνεται σε μεσαίες παραγωγές 50 x 70cm και 70 x 100cm (Β1, Β2), εξυπηρετώντας την αγορά της offset και συσκευασίας, καθώς και σε μικρές on-demand παραγωγές σχήματος έως 35 x 50cm (Β3) που καλύπτουν τις ανάγκες ψηφιακών-εμπορικών εκτυπώσεων και φωτοτυπικών κέντρων. Ναυαρχίδα της, το Falcon-Β1, πλήρως αυτοματοποιημένο heavy duty σύστημα πλαστικοποίησης για offset και ψηφιακές εκτυπώσεις έως 75 x 105cm, με εύχρηστη οθόνη αφής, πατάρι εξαγωγής* και κυλίνδρους λαδιού για σταθερή θερμοκρασία και ομοιόμορφη κατανομή της χάρις στην τεχνολογία X-treme.

Η σειρά DIGIFAV για το Β2 σχήμα είναι επίσης συμβατή με ψηφιακές εκτυπώσεις, προσφέροντας υψηλής ποιότητας πλαστικοποίηση με ελάχιστες σπατάλες, γρήγορες αλλαγές ρολού φιλμ, αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας και προαιρετικό πατάρι εξαγωγής.

Digifav B2

Τέλος, το αυτόματο μοντέλο MiniLam και η σπονδυλωτή σειρά iLam Pro για ψηφιακές εκτυπώσεις προσφέρουν δυνατότητα πλαστικοποίησης διπλής όψης σε σχήμα 38 x 70cm.

«Στην offset, η υγρή πλαστικοποίηση και η πλαστικοποίηση φιλμ είναι διαδεδομένες, αλλά στην ψηφιακή εκτύπωση η συμβατότητα με τα μελάνια είναι καθοριστικός παράγοντας. Το toner της Xerox είναι διαφορετικό από αυτό της Konica Minolta και μια εκτύπωση από HP Indigo αντιδρά διαφορετικά στο φιλμ από μια εκτύπωση inkjet του Fujifilm Jet Press. Στο χώρο των photo album ειδικά, κάθε εκτύπωση είναι διαφορετική» δηλώνει ο κ. Jordi Marti, ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών και Managing Director της Bagel Systems. «Το γεγονός αυτό μας υποχρέωσε να πραγματοποιήσουμε εκατοντάδες δοκιμές για να καταλήξουμε στις σωστές παραμέτρους θερμοκρασίας και πίεσης. Γίναμε ειδικοί στις τεχνολογίες εκτυπώσεων».

Η θερμοκρασία και η πίεση είναι οι δύο παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού παραγόμενου και μπορούν να καταστρέψουν το προϊόν, όταν έχουμε να κάνουμε με θερμοευαίσθητα υλικά και στρώματα χρωστικών. Εάν συνυπολογίσουμε τις σπατάλες στο ξεκίνημα μιας δουλειάς και τους αρχικούς χρόνους, ειδικά σε μικρές παραγωγές, γίνεται αντιληπτή η σημασία ενός σωστού συστήματος πλαστικοποίησης.

Για τους παραπάνω λόγους η Bagel Systems συγκεντρώνει τις προσπάθειες και τους πόρους της στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών που εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, καθώς και αυτοματισμών που βοηθούν τον χειριστή να εισάγει τις παραμέτρους εύκολα και γρήγορα.

iLAM pro

«Κάποτε υπήρχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες φινιρίσματος και πλαστικοποίησης, ενώ σήμερα οι επαγγελματίες εκτυπωτές θέλουν να μειώσουν το outsourcing της παραγωγής τους. Συχνά χρησιμοποιούν ανειδίκευτο προσωπικό για την πλαστικοποίηση. Παρ’ όλα αυτά ζητούν εύκολο σετάρισμα της μηχανής και γρήγορες αλλαγές εργασίας, χαμηλή κατανάλωση και υψηλή ποιότητα παραγόμενου» συνεχίζει ο κ. Marti. «Για να πετύχουμε όλα αυτά αντικαταστήσαμε τους παραδοσιακούς κυλίνδρους με ειδικούς κυλίνδρους που περιέχουν διαθερμικό λάδι. Σχεδιάσαμε οι ίδιοι τους κυλίνδρους και τις ηλεκτρικές αντιστάσεις και έχουμε αναπτύξει και ενσωματώσει ειδικά συστήματα αυτόματης ρύθμισης της πίεσης».

Η εταιρία επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της στις τεχνολογίες των εκτυπώσεων και υλικών. Για πιο βιώσιμη παραγωγή, από τις αρχές του χρόνου έχει μάλιστα ξεκινήσει τη δοκιμή φιλμ κατά 50% βιοδιασπώμενων και 50% ανακυκλώσιμων, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και τα συστήματά της.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM