Αρχείο θεμάτων:

Παραγωγή προσωποποιημένων υφασμάτινων μασκών με τη νέα σειρά εκτυπωτών υφάσματος HP Stitch


Η HP προτείνει υπεύθυνες λύσεις παραγωγής προσωποποιημένων επαναχρησιμοποιούμενων μασκών με τη σειρά dye-sub εκτυπωτών HP Stitch S Series. Στο ειδικό εγχειρίδιο που έχει εκδώσει οι επαγγελματίες μπορούν να βρουν οδηγίες σχετικά με τα σχέδια, τα υλικά και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την ορθή παραγωγή τους.

Από κάθε κρίση προκύπτει και μια ευκαιρία: στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την εμφάνιση της νόσου COVID-19, η τάση των προσωποποιημένων υφασμάτινων μασκών αναδεικνύεται σε δήλωση μόδας παγκόσμια, καθώς οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να υιοθετούν τη χρήση του αξεσουάρ αυτού για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Μάσκες με όμορφες, πολύχρωμες εικόνες και σχέδια σε μεγάλη ποικιλία συμπληρώνουν μια εμφάνιση και δημιουργούν μια δημοφιλή τάση που ήρθε για να μείνει.

Η ΗΡ δημιούργησε έναν οδηγό τον οποίο ο χρήστης μπορεί να συμβουλευτεί για να μάθει τις επιλογές που έχει, καθώς και τα υλικά και τις πιστοποιήσεις που χρειάζονται για την παραγωγή προσωποποιημένων μασκών πολλαπλών χρήσεων. Υπάρχουν οδηγίες για τον σχεδιασμό, την εκτύπωση στους dye-sub εκτυπωτές HP Stitch S Series, καθώς και συμβουλές για το σωστό πλύσιμο και φροντίδα των μασκών.

Ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξετε, η μάσκα θα πρέπει να είναι μονή ή πολυστρωματική. Είναι σημαντικό να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ προστασίας και δυνατότητας σωστής αναπνοής. Οι επιλογές που βρίσκει κανείς στον οδηγό της ΗΡ περιλαμβάνουν σχέδια με έως και τρία στρώματα υλικού και δυνατότητα φίλτρου που μπορεί να αντικαθίσταται. Η σύνθεση των στρωμάτων (εσωτερικό, μεσαίο και εξωτερικό) ώστε αυτά να εξυπηρετούν το σκοπό τους (δυνατότητα εκτύπωσης, φιλτράρισμα, άνεση) περιγράφεται με λεπτομέρειες στον οδηγό.

Όσο για την πιστοποίηση των μασκών, παρ’ ότι αυτή δεν είναι υποχρεωτική σε όλες τις χώρες, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας τον κανονισμό που ισχύει στη χώρα του καθώς τα όρια προστασίας που πρέπει να καλύπτουν οι μάσκες διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στη Γαλλία και την Πορτογαλία ένα ποσοστό φιλτραρίσματος μεταξύ 70-90% για μάσκες γενικής χρήσης είναι αποδεκτό, ενώ στην Ισπανία απαιτείται ποσοστό 95%.

Οι μάσκες είναι τεχνικά προϊόντα που ρυθμίζονται από τους παρακάτω κανονισμούς:

  • Personal Protective Equipment (PPE EN 149:2001/NIOSH)
  • Medical Face Masks (EN14683:2019+ AC:2019/ASTMF2100)


Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης μασκών, πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει ένα προσωρινό πρωτόκολλο Alternative Test Protocol (ATP) που απλοποιεί τις δοκιμές για την έγκριση των μασκών γενικού πληθυσμού που δεν σχεδιάζονται για χρήση ως PPE/ιατρικές μάσκες. Το Alternative Test Protocol (ATP) εστιάζει σε δύο βασικές παραμέτρους, το φιλτράρισμα και τη δυνατότητα σωστής αναπνοής.

Υπάρχουν δύο επίπεδα πιστοποιήσεων, α) πιστοποίηση του υλικού και β) πιστοποίηση του σχεδίου της μάσκας (τελικό προϊόν) – στην τελευταία περιλαμβάνεται ο αριθμός πλύσεων.

Ανάλογα με τους κανονισμούς της κάθε χώρας απαιτείται η μία ή και οι δύο πιστοποιήσεις. Για μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στις παραγωγές μασκών, τα εργαστήρια πιστοποιήσεων σε κάποιες χώρες εκδίδουν σήματα πιστοποίησης που βεβαιώνουν πως τα τελικά προϊόντα τηρούν τους τοπικούς κανονισμούς. Στον οδηγό περιλαμβάνονται τα στοιχεία φορέων και εργαστηρίων ελέγχου μασκών.

Αναφορικά με το σχέδιο της μάσκας, οι χρήστες της ΗΡ μπορούν να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή Face Masks App στο HP Applications Center, μέσω της οποίας μπορούν να επιλέξουν τον τύπο της μάσκας (με πιέτα, μονοκόμματη κ.α.), να προσαρμόσουν το μοτίβο ή φωτογραφία που επιθυμούν και να δημιουργήσουν το τελικό προς εκτύπωση αρχείο.

Για την συνολική διαδικασία της εκτύπωσης στους εκτυπωτές ΗΡ Stitch, το εγχειρίδιο περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τον τύπο και τα γραμμάρια του χαρτιού θερμομεταφοράς, την ενδεικνυόμενη ποσότητα μελανιού, τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή και της καλάνδρας κ.α.

Τέλος για το φινίρισμα και την παραγωγή τελικού προϊόντος αναφέρονται ο απαιτούμενος εξοπλισμός (κοπής, ραφής…) και τα αξεσουάρ (λάστιχα, ταινίες Velcro, κλιπ κ.α.).Ο οδηγός είναι διαθέσιμος εδώ:

Covid-19 Reusable hygienic face masks.pdf

 

 


Σειρά dye sub εκτυπωτών HP Stitch S series

Οι εκτυπωτές υφάσματος HP Stitch S συνδυάζουν την τεχνολογία HP Thermal Inkjet με πρότυπα μελάνια για υψηλή χρωματική αντοχή. Προσφέρουν συνεχή εκτύπωση τόσο σε χαρτί θερμομεταφοράς όσο και απευθείας πάνω σε ύφασμα (πολυεστερικό ή σύμμεικτο). Τα υψηλής πυκνότητας μελάνια (έως 15% περισσότερη χρωστική) εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση ανά τ.μ.

Το ενσωματωμένο φασματοφωτόμετρο επιτρέπει γρήγορο και υψηλής ακρίβειας color-matching. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα πλάτους από 1,62m έως 3,2m: τα HP Stitch S300, HP Stitch S500 και το μεγαλύτερο HP Stitch S1000 (3,2m).

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM