Αρχείο θεμάτων:

Βασικά εργαλεία απαραίτητα για όλους τους μεταξοτύπες

H ποιότητα, η ευελιξία και η ευχρηστία του εξοπλισμού σε ένα εργαστήριο μεταξοτυπίας, βοηθάει στην ταχύτερη και καλύτερη δημιουργία τελάρου, και κατά συνέπεια σε καλύτερα αποτελέσματα στην εκτύπωση και λιγότερα λάθη.
Τα βασικά εργαλεία είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση για την εκτύπωση και την δημιουργία του τελάρου.


Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια από αυτά:
 
1. Τελάρα
Το τελάρο είναι το βασικότερο εργαλείο του μεταξοτύπη. Τα βασικά μέρη ενός τελάρου είναι το πλαίσιο και η γάζα.
Με την επιλογή ενός καλού πλαισίου (πχ. HURTZ, TIFLEX), μπορούμε να αυξήσουμε την ποιότητα της εκτύπωσης μας επιτυγχάνοντας υψηλότερα τεντώματα. Ένα καλό πλαίσιο είναι πλαναρισμένο και σωστά κολλημένο ώστε να μην συγκρατεί νερά, αλλά και αμμοβολημένο στην επιφάνεια που θα κολληθεί η γάζα.

Η ποιότητα της γάζας μπορεί να καθορίσει την συνολική απόδοση αλλά και την μακροζωία της.
Μια καλά καθαρισμένη και ποιοτική γάζα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για αρκετές δουλειές πριν ξανασκιστεί. Η σειρά της SEFAR, PET 1500 είναι σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις σε μεγάλη γκάμα εκτυπώσεων.
Ρωτήστε μας για έτοιμα πλαίσια και υπηρεσίες τεντώματος.
Δείτε περισσότερα για τελάρα και για γάζες

 
2. Σπάτουλες Εκτύπωσης και λάστιχα Πολυουρεθάνης
Το δεύτερο βασικό για την εκτύπωση είναι η σπάτουλα. Η σπάτουλα αποτελείται από δύο βασικά μέρη, τη λαβή της και το λάστιχο. Προτιμήστε μια βολική λαβή αλουμινίου με ρυθμιζόμενο πάχος λάστιχου για να μπορείτε να προσαρμόσετε οποιοδήποτε πάχος.

Η επιλογή του λάστιχου αποτελεί μια εύκολη διαδικασία.
Επιλέξτε την σκληρότητα που θέλετε ανάλογα με την ποσότητα μελανιού που επιθυμείτε να περάσει στο υπόστρωμα καθώς επίσης και την λεπτομέρεια του σχεδίου σας. Τα μελάνια διαλύτη τείνουν να διαβρώνουν τα ελαστομερή της πολυουρεθάνης, με αποτέλεσμα την αποδόμηση των ακμών και μικρότερο χρόνο ζωής της σπάτουλας. Οι σπάτουλες της BMP Viper παράγονται με μια υβριδική φόρμουλα πολυουρεθάνης με μεγάλη αντοχή σε ακτινοβολίες UV και μελάνια διαλύτου.

Δείτε περισσότερα για την πλήρη γκάμα από σπάτουλες μεταξοτυπίας και λάστιχα για συστήματα χειροκίνητης εκτύπωσης.

3. Σπάτουλες Επάλειψης Τελάρου
Για την εφαρμογή της εμουλσιόν στο τελάρο χρησιμοποιούνται οι σπάτουλες επάλειψης. Η σπάτουλα επάλειψης επηρεάζει την ομοιομορφία και την ποσότητα της εμουλσιόν που θα περάσει στο τελάρο. Τα προφίλ αλουμινίου για τις σπάτουλες επάλειψης είναι διαθέσιμα σε διάφορα φάρδη και παρέχονται με τάπες κλεισίματος ακμών.

Δείτε περισσότερα για σπάτουλες επάλειψης μονής και διπλής όψης
 
4. Βούρτσες Καθαρισμού και ανάκτησης τελάρου
Κατά την προετοιμασία και την ανάκτηση του τελάρου γίνεται εφαρμογή των απαραίτητων χημικών. Η εφαρμογή τους στο τελάρο γίνεται με τις ειδικές βούρτσες KIWO SCREEN BRUSHES. Οι βούρτσες εφαρμογής χημικών διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα τους σε 4 κατηγορίες για την αποφυγή επιμόλυνσης τους με διαφορετικά χημικά. Οι τρίχες κάθε χρώματος έχουν διαφορετική σκληρότητα και αντόχη ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται.


KIWO SCREENBRUSH #1 / Εφαρμογή: Απολάδωση
Χρησιμοποιήστε την KIWO SCREENBRUSH #1 με τα απολαδωτικά της σειράς MESH X CEL για να απολαδώσετε σωστά το τελάρο σας πριν από κάθε επάλειψη.

KIWO SCREENBRUSH #2 / Εφαρμογή: Αφαίρεση Μελανιού
Χρησιμοποιήστε την για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα μελάνια από το τελάρο με διαλύτες αφαίρεσης μελανιού της σειράς KIWOCLEAN, πριν την ανάκτηση.

KIWO SCREENBRUSH #3 / Εφαρμογή: Σβήσιμο Τελάρου
χρησιμοποιήστε την KIWO SCREENBRUSH #3 σε συνδυασμό με τα αφαιρετικά εμουλσιόν της σειράς PREGASOL για να σβήσετε το τελάρο σας.

KIWO SCREENBRUSH #4 / Εφαρμογή: Αφαίρεση Φαντασμάτων
Η KIWO SCREEN BRUSH #4 έχει σκληρές και ανθεκτικές ίνες. Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή των αφαιρετικών φαντασμάτων της σειράς KIWO HAZE REMOVER, MEGA CLEAN ACTIVE, ή PREGAN PASTE για να αφαιρέσει φαντάσματα και υπολείμματα από το τελάρο.

5. KIWO ProfiWash
Το KIWO PROFIWASH είναι ένα πιστόλι ελεγχόμενου ψεκασμού για την εμφάνιση τελάρων μεταξοτυπίας.


Το πιστόλι φέρει κεφαλή ψεκασμού με 3 μπεκ, κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό για αντοχή σε φθορές. Τα μπεκ ψεκασμού υψηλής ακρίβειας δουλεύουν υπό γωνία σταθερής ροής 60°. Αυτό τους επιτρέπει να εμφανίζουν αποτελεσματικά όλους τους γνωστούς τύπους εμουλσιόν. Ιδίως σε περιπτώσεις ελαφράς υπερέκθεσης και/ή εμουλσιόν με υψηλή ανθεκτικότητα στο νερό, μικρές λεπτομέρειες και «κλεισίματα» της εμουλσιόν μπορούν να ανοίξουν.


Δείτε περισσότερα για το PROFIWASH

 

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM