Αρχείο θεμάτων:

Εκτυπωτές κυψελών καυσίμου από την Thieme

 

Η πλατφόρμα εκτύπωσης κυψελών καυσίμου της THIEME μπορεί να παράγει στοίβες κυψελών καυσίμου, αξιόπιστα και αποτελεσματικά σε μια εξαιρετικά παραγωγική εκτυπωτική διαδικασία.

Η κυψέλη καυσίμου αποτελεί βασικό στοιχείο του οικοσυστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η THIEME, ως κατασκευαστής εκτυπωτικών μηχανών, έχει αναπτύξει μια κομψά σχεδιασμένη πλατφόρμα για την παραγωγή στοιβών κυψελών καυσίμου που επιτρέπει στους χρήστες να αυξήσουν εύκολα τις προδιαγραφές των ειδικών διαδικασιών τους σε σειρά σπονδυλωτής παραγωγής.

Η ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων επιτέλους ξεκίνησε – καθώς και η ζήτηση ηλεκτρικών  κινητήρων. Μια πολλά υποσχόμενη πηγή ενέργειας είναι η κυψέλη καυσίμου, η οποία φαίνεται να είναι ιδανική για βαρέα οχήματα και μεγάλες αποστάσεις. Στην πραγματικότητα, οι κορυφαίοι προμηθευτές αυτοκινήτων πιστεύουν ότι οι κυψέλες καυσίμου θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το 20% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Ωστόσο, η κυψέλη καυσίμου διαπρέπει ως βασική τεχνολογία του μέλλοντος και σε άλλες εφαρμογές, όπως η θέρμανση των κτιρίων.

Όπως μια μπαταρία, μια κυψέλη καυσίμου είναι κατασκευασμένη από διάφορα στρώματα. Πολλαπλές κυψέλες που συνδέονται σε σειρά συνήθως σχηματίζουν μια στοίβα. Μεμονωμένα στρώματα - όπως μονωτικά στρώματα ή μεμβράνες - μπορούν να παραχθούν τυπώνοντας ένα λειτουργικό επίχρισμα πάνω σε ένα υπόστρωμα με μεταξοτυπία. Τα οφέλη είναι εντυπωσιακά: η εκτυπωτική διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από άλλες διαδικασίες, ενώ προσφέρει υψηλή ακρίβεια και επαναληψιμότητα.

«Η πλατφόρμα εκτύπωσης κυψελών καυσίμων δίνει στους πελάτες μας μια τέλεια μηχανική βάση για την παραγωγή», δήλωσε ο Nicolas Jahr από την ομάδα πωλήσεων της Thieme, περιγράφοντας τα οφέλη αυτού του συμπαγούς συστήματος που μπορεί να προσαρμοστεί και να επεκταθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν τη μεταβλητή θέση εκτύπωσης, την εκτύπωση στενσιλ, μια μονάδα anti-drip καθώς και αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης υποστρώματος καθοδηγούμενο από κάμερα. Οι διαστάσεις της διαδρομής του τραπεζιού μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του πελάτη, σύμφωνα με τα επιλεγμένα χαρακτηριστικά. Όλες οι παράμετροι εκτύπωσης παρακολουθούνται και ελέγχονται χρησιμοποιώντας μια μονάδα ελέγχου της Siemens με οθόνη αφής (PLC).

 

Από το εργαστήριο στην παραγωγή

Το σύστημα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με εξωτερικά εξαρτήματα όπως στέγνωμα με υπεριώδη ακτινοβολία (UV), επεξεργασία με πλάσμα (plasma activation), μέτρηση πάχους εναπόθεσης μελάνης, αυτόματη τροφοδοσία μελάνης, αυτόματη τροφοδοσία υποστρώματος και σύστημα ελέγχου ποιότητας. Η πλατφόρμα εκτύπωσης μπορεί έτσι να επεκτείνεται ένα βήμα τη φορά σπονδυλωτά μέχρι να αποτελεί μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, ενδεχομένως με ρομποτική φόρτωση, προκειμένου να κλιμακωθεί η ανάπτυξη του προϊόντος.

«Αυτό που κάνει την Thieme να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός του προσωποποιημένου εξοπλισμού παραγωγής για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών», δήλωσε ο Jahr. «Δεν παρέχουμε προκατασκευασμένες εκτυπωτικές μηχανές, αλλά προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μέγιστη ευελιξία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε προηγμένους τομείς, όπως η παραγωγή κυψελών καυσίμου, καθώς οι διεργασίες μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο. Κανένα άλλο εμπορικό σύστημα εκτύπωσης αυτού του είδους δεν δίνει στους χρήστες τόσες πολλές επιλογές.»

Οι χρήστες επωφελούνται από τη μακρόχρονη εμπειρία της Thieme στην εκτύπωση κυψελών καυσίμου: «Ξεκινήσαμε το ταξίδι της υλοποίησης μιας μηχανής εκτύπωσης κυψελών καυσίμου το 2001», δήλωσε ο Dietmar Weber, υπεύθυνος σχεδιασμού της Thieme, «και αυτό το μηχάνημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για κάθετες μικρές γραμμές παραγωγής».  Σύμφωνα με τον Weber, η νέα πλατφόρμα σχεδιάστηκε με βάση την εμπειρία που συγκεντρώθηκε από οκτώ συναφή project πελατών. «Οι γνώσεις που αποκτήσαμε ήταν πολύτιμες για την ανάπτυξη της πλατφόρμας εκτύπωσης κυψελών καυσίμων, η οποία, τεχνολογικά, είναι μια εντελώς νέα μηχανή».

Teningen, Ιούλιος 2019 – Κυψέλες καυσίμου από έναν εκτυπωτή: Η πλατφόρμα εκτύπωσης κυψελών καυσίμου της THIEME, δίνει στους χρήστες πολλές επιλογές στην σχεδίαση και την παραγωγή των προϊόντων τους. Το εκτυπωτικό σύστημα μπορεί εύκολα να επεκταθεί με μια ποικιλία χαρακτηριστικών/option.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM