Αρχείο θεμάτων:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Textile Days by GRAPHCOM & FESPA Hellas»

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στις 30 Νοεμβρίου οι «Textile Days», μια συν-διοργάνωση της GRAPHCOM και της FESPA Hellas Association. Στην εκδήλωση, που είχε την υποστήριξη της FESPA και της ΗΡ, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς dye sublimation εκτυπωτών HP Stitch.

Επαγγελματίες από τον ευρύτερο χώρο του υφάσματος και των εκτυπώσεων παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών και την παρουσίαση της σειράς HP Stitch, ακολουθούμενη από ζωντανή επίδειξη λειτουργίας του μοντέλου HP Stitch S500.

Προμηθευτές υφασμάτων, μεταξοτύπες και ψηφιακοί εκτυπωτές μεγάλου σχήματος, επαγγελματίες από το χώρο της εσωτερικής διακόσμησης, του αθλητικού ενδύματος, του soft signage (σημαίες, κατασκευές frameless…) ήταν μεταξύ των επισκεπτών.   

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της προέδρου της FESPA Hellas κας Φοντίνας Λομβαρδιά, η οποία αναφέρθηκε στην προσεχή διοργάνωση της FESPA Europe και τις καινοτομίες που περιλαμβάνει, μεταξύ των οποίων η παράλληλη έκθεση Sportswear Pro για την αγορά του αθλητικού ενδύματος.

Η κα Σταματίνα Θεοχάρη, Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έκανε μια εισαγωγή στο ύφασμα ως εκτυπωτικό υπόστρωμα.

Ακολούθησε ανάλυση των αγορών στις οποίες απευθύνεται η εκτύπωση dye-sublimation και η παρουσίαση της σειράς HP Stitch, με παράλληλη επίδειξη λειτουργίας του μοντέλου S500 και εκτύπωση σε διαφορετικά υποστρώματα, είτε απευθείας σε ύφασμα (flag, backlit) είτε μέσω θερμομεταφοράς από χαρτί.

Με τη μέθοδο transfer τυπώθηκαν εφαρμογές sportswear σε stretch ύφασμα, είδη επιπλώσεων και διακόσμησης (όπως έτοιμες ραμμένες κουρτίνες και μαξιλάρια) καθώς και διαφημιστικές εφαρμογές (μπλουζάκια, σουβέρ, mousepad, τσάντες κ.α.), ενώ ακολουθήθηκε η πλήρης διαδικασία στερεοποίησης της εκτύπωσης με τη χρήση της καλάνδρας GRX-Green.

Ικανοποίηση και θετικά σχόλια απέσπασε το χρωματικό αποτέλεσμα που προσφέρει η τεχνολογία κεφαλών Thermal Inkjet. Τα ζωντανά χρώματα και κυρίως η επαναληψιμότητα στο σύνολο μιας παραγωγής είναι απόλυτο ζητούμενο και η τεχνολογία της HP τα εξασφαλίζει. Κύριο πλεονέκτημα της σειράς είναι το γρήγορο, υψηλής ακρίβειας color-matching – το ταχύτερο της αγοράς! – χάρις στο ενσωματωμένο φασματοφωτόμετρο. Με 3 μοντέλα πλάτους 1,62m (S300, S500) και 3,2m (S1000) η σειρά καλύπτει κάθε ανάγκη παραγωγής.

Για τους επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους από τον κλάδο της μεταξοτυπίας, παρουσιάστηκαν οι τάσεις στην αγορά της αναλογικής εκτύπωσης και οι λύσεις της GRAPHCOM μέσα από την ευρεία σειρά μελανιών της TIFLEX, των μηχανημάτων και υβριδικών λύσεων των Vastex, Sulfet Scorpion, ATEXCO, καθώς και των λύσεων προεκτύπωσης και CtS της SignTronic.

Εκπρόσωπος της Junker & Mullers μίλησε για τις νέες αγορές και εφαρμογές ψηφιακής εκτύπωσης μεγάλου σχήματος που καλύπτει η γκάμα υφασμάτων ψηφιακής εκτύπωσης της JM Textiles.

Υπήρξε ακόμα αναφορά στις λύσεις φινιρίσματος και συγκεκριμένα τη νέα τεχνολογία laser για άψογη κοπή υφασμάτων της Summa που ενσωματώνεται στην τελευταία σειρά κοπτικών L series. Δείγματα κοπής laser παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, όπως και βίντεο από την κοπή των αθλητικών στολών της GRAPHCOM.

Ο χώρος demo της GRAPHCOM είχε διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση, περιλαμβάνοντας εφαρμογές εσωτερικής διακόσμησης, αθλητικών ενδυμάτων, ένδυσης και μόδας, διαφημιστικών εφαρμογών κ.α.

Σε συνεργασία με την σχεδιάστρια μόδας Χριστίνα Νάστου παρουσιάστηκαν φορέματα σε σχέδιο της ιδίας και ντεσέν από πρωτότυπο φωτογραφικό έργο της φωτογράφου Ειρήνης Θωμά.

Οι αθλητικές στολές που παρουσιάστηκαν σχεδιάστηκαν ειδικά για την ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες». Η παραγωγή τους ήταν προσφορά της GRAPHCOM και της FESPA Hellas στους «Ορίζοντες», εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν τη 2η μέρα της εκδήλωσης για να παραλάβουν τις νέες στολές τους.

Σε χαλαρό κλίμα οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της GRAPHCOM και της FESPA Hellas, να λάβουν νέα ερεθίσματα και πληροφορίες για νέες αγορές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM