Αρχείο θεμάτων:

Το JETvarnish 3D Web μας ανοίγει Νέες αγορές!

 

Πριν από 6 μήνες, το γαλλικό τυπογραφείο Pyramidor εγκατέστησε το ψηφιακό σύστημα φινιρίσματος JETvarnish 3D Web, της εταιρείας MGI. Αυτό το roll-to-roll πιεστήριο για ετικέτα & εύκαμπτη συσκευασία προσφέρει 100% ψηφιακό 2D / 3D τοπικό βερνίκι UV και Hot Foil σε σταθερά ή μεταβλητά δεδομένα. Ο Benoît Boret, διευθύνων σύμβουλος της Pyramidor, παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της επένδυσης.

 

 

H Pyramidor βρίσκεται δίπλα στο Angers και απασχολεί 30 υπαλλήλους. Η εταιρεία που διαχειρίζεται ο Benoît Boret δημιουργήθηκε το 1965 και ειδικεύεται στην ψηφιακή εκτύπωση αυτοκόλλητων ετικετών, συσκευασιών και χαρτοκιβωτίων.

Η Pyramidor, εξοπλισμένη με παραδοσιακά (offset Heidelberg, flexo Smag) και ψηφιακά (HP Indigo W6800) μηχανήματα sheet-to-sheet και roll-to-roll, απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών πελατών, όπως επαγγελματίες τροφοδοσίας, κατασκευαστές σοκολάτας, μπύρας και αρτοσκευασμάτων.

 

Ψηφιακή διακόσμηση, για να κινηθούμε στις αγορές αγαθών πολυτελείας

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ο Benoît Boret διεξήγαγε μια έρευνα στην αγορά, ο στόχος της οποίας ήταν να βρει τους καλύτερους τρόπους αύξησης του τζίρου. Το συμπέρασμα αυτής της έρευνας ήταν σαφές: η αύξηση των εσόδων των πελατών και η απόκτηση νέων πελατών έπρεπε να βασίζονται σε μια στρατηγική προσφοράς νέας προστιθέμενης αξίας.

Για να είναι αποτελεσματική, η στρατηγική αυτή έπρεπε να εκφραστεί μέσω της υψηλής προστιθέμενης αξίας, που γίνεται αντιληπτή άμεσα από τους τελικούς καταναλωτές. Ο Benoît Boret εξηγεί: «Για να διαφοροποιηθούμε στην αγορά ήταν απαραίτητο να προσφέρουμε προϊόντα με υψηλότερη προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Αυτή η προστιθέμενη αξία έπρεπε να γίνεται αμέσως αντιληπτή στα προϊόντα, στα καταστήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική μας προσανατολίστηκε γρήγορα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της διακόσμησης».

Αυτή η στρατηγική επιλογή ήταν ακόμα πιο σημαντική καθώς οι πελάτες περίμεναν μια τέτοια λύση: «Οι πελάτες μας ζητούσαν όλο και περισσότερο Τοπικό Βερνίκι και Hot Foil, τα οποία αντιστοιχούν στις αγορές σοκολάτας, εκλεκτού φαγητού και αρτοσκευασμάτων».

 

Η Ψηφιακή Διακόσμηση είναι καλύτερη από τις παραδοσιακές λύσεις

Αν και η Pyramidor πάντα διακοσμούσε τις ετικέτες και τις συσκευασίες με παραδοσιακές τεχνολογίες, αυτό δεν εξυπηρετούσε παραγγελίες μικρού και μεσαίου τιράζ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, το ενδιαφέρον του Benoît Boret στράφηκε πολύ γρήγορα προς την ψηφιακή τεχνολογία του JETvarnish 3D Web.

«Οι παραδοσιακές τεχνολογίες διακόσμησης δεν ήταν πλέον πρακτικές για την αγορά, η οποία απαιτούσε υψηλή ανταπόκριση για μικρά και μεσαία τιράζ. Αντικειμενικά, δεν ήθελα να προσανατολιστώ προς την μεταξοτυπία! Προτιμώ να διατηρήσω την ιδιαίτερη ευελιξία μας, προσφέροντας μια ψηφιακή λύση μέσω του HP Indigo WS6800. Όταν ενδιαφέρθηκα για την  MGI, γοητεύτηκα γρήγορα από την ιδέα roll-to-roll του JETvarnish 3D Web. Η τεχνολογία αυτή είναι τέλεια προσαρμοσμένη στις αυτοκόλλητες ετικέτες μας. Η ποιότητα του τοπικού βερνικιού δεν μπορεί να συγκριθεί με την μεταξοτυπία. Το Hot Foil σε επίπεδο ή ανάγλυφο δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα και ο χρόνος ρύθμισης είναι εξαιρετικά μειωμένος χάρη στην αυτοματοποιημένη διαχείριση παραμέτρων με τεχνητή νοημοσύνη. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα έκαναν τη διαφορά».

 

Εμφανή αποτελέσματα σε λιγότερο από 6 μήνες!

Λιγότερο από 6 μήνες μετά την εγκατάσταση του, το MGI JETvarnish 3D Web έχει πολύ θετικό ισολογισμό σύμφωνα με τον Benoît Boret.

«Μετά από έξι μήνες, η επένδυση αυτή μας δίνει την απόλυτη ικανοποίηση. Οι δυνατότητες του JETvarnish 3D Web είναι τεράστιες. Αυτή η τεχνογνωσία είναι τώρα στα χέρια μας, και μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα πιο εξατομικευμένα προϊόντα στους πελάτες μας! Από εμπορικής άποψης, αυτή η επένδυση ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μας. Πρώτον, ο στόχος μας ήταν να αυξήσουμε τις πωλήσεις των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πιστούς μας πελάτες. Δεύτερον, να προσελκύσουμε νέους πελάτες  από αγορές όπως τα καλλυντικά και το κρασί. Το JETvarnish 3D Web άνοιξε ξεκάθαρα για εμάς νέες προοπτικές προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Η ποιότητα της παραδοσιακής τεχνικής μαζί με την ψηφιακή ευελιξία!

Αν η το ψηφιακό φινίρισμα έγινε βασική λύση για την Pyramidor, ως πραγματικός οδηγός για την επιχειρηματική ανάπτυξη, αυτό είναι μόνο χάρη στην βασική της ιδέα, κατέληξε ο Benoît Boret: «Η ψηφιακή διακόσμηση έχει την ποιότητα των παραδοσιακών τεχνικών συνδυασμένη με την ψηφιακή ευελιξία, τόσο στην υψηλή ταχύτητα των ρυθμίσεων όσο και στη δυνατότητα να εφαρμόζει τοπικό βερνίκι UV και Hot Foil σε επίπεδη ή ανάγλυφη επιφάνεια, σε σταθερά ή μεταβλητά δεδομένα! Το JETvarnish 3D Web είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για να διαφοροποιηθούμε».

 

Σχετικά με την MGI

Η MGI Group, που ιδρύθηκε το 1982, είναι μια ανώνυμη εταιρεία με γραφεία σε όλο τον κόσμο και είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο Euronext / Alternext (ALMDG). Ο όμιλος MGI είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης και αποτελείται από την MGI Digital Technology, με έδρα το Παρίσι (Fresnes), την KÖRA-PACKMAT, που βρίσκεται στο Villingendorf της Γερμανίας και την CERADROP, που βρίσκεται στη Limoges της Γαλλίας.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM