Αρχείο θεμάτων:

Τυπώστε τα δικά σας φιλμ χωρίς εικονοθέτη

Τα φιλμ αποτελούν ένα από τα αναλώσιμα που καθυστερούν την παραγωγή και συνεπώς τους χρόνους παράδοσης. Αυτό συνέβαινε μέχρι πρότινος επειδή το φιλμ ήταν συνυφασμένο με εξωτερικό συνεργάτη (ατελιέ με εικονοθέτη). Η ψηφιακή εκτύπωση μπορεί να δώσει στο κάθε μεταξοτυπείο την ικανότητα να δημιουργήσει τα δικά του φιλμ.
Η δυνατότητα δημιουργίας των διαχωρισμών και του φιλμ in-house (εντός της παραγωγικής μονάδας) είναι μια πολυτέλεια που γλιτώνει χρόνο και χρήμα ενώ παράλληλα μειώνει τα περιθώρια λάθους και περαιτέρω καθυστερήσεων στην παραγωγή. Η διαδικασία παραγωγής φιλμ ψηφιακά είναι μια λύση που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και γρήγορα σε κάθε επιχείρηση.


Εκτύπωση:


Για την δημιουργία φιλμ με ψηφιακό μηχάνημα γίνεται η χρήση ενός εκτυπωτή inkjet ρολού. Οι περισσότεροι εκτυπωτές της αγοράς δεν αποδίδουν επαρκή αμαύρωση για την φωτογράφηση του φιλμ. Η λύση έρχεται με την χρήση ειδικού μαύρου μελανιού. Η Nazdar δημιούργησε τη σειρά μαύρων μελανιών Series 55 Color Separation Ink για εκτυπωτές EPSON. Το μελάνι δίνει τη
δυνατότητα φωτογράφησης του φιλμ σε αναλογικές μεθόδους εκτύπωσης αποδίδοντας επιπλέον αμαύρωση στην εκτύπωση. Το μελάνι είναι συμβατό με τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση φιλμ. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η γρήγορη εγκατάσταση των συστημάτων με μελάνια αμαύρωσης η οποία γίνεται εντός λίγων ωρών ενώ το σύστημα αποκτά πλήρη λειτουργικότητα από το πρώτο λεπτό με ελάχιστη συντήρηση.


Υπόστρωμα:


Καθώς τα μελάνια ψηφιακής εκτύπωσης χρειάζονται ειδικά υποστρώματα, γίνεται χρήση ειδικού φιλμ. Το φιλμ έχει επίστρωση για πρόσφυση inkjet μελανιού και είναι αδιάσταλτο.
Η σειρά folex Reprojet Films είναι σχεδιασμένη για την εκτύπωση φιλμ υψηλής ποιότητας από εκτυπωτές με μελάνια pigment και dye. Η ειδική επίστρωση για ψηφιακή εκτύπωση βοηθάει στην απορρόφηση του μελανιού, διατηρώντας την αμαύρωση και βελτιώνοντας τους χρόνους στεγνώματος του φιλμ. Η κουκίδα της εκτύπωσης παραμένει σταθερή χωρίς να απλώνει διασφαλίζοντας έτσι την υψηλότερη δυνατή ανάλυση. Τα Reprojet Films είναι συμβατά με τις εμουλσιόν ενώ η σύσταση τους είναι PVC Free.

Λογισμικό:


Όταν η εφαρμογή έχει απαιτήσεις όπως γωνίες ράστερ, μεγέθη κουκίδας και λοιπές παραμέτρους η σωστή απόδοση του εκτυπωτή διασφαλίζεται μέσω της χρήσης ειδικού λογισμικού (RIP). Με τη χρήση του σωστού RIP, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη μπορούν να αποδοθούν ακόμα και οι πιο απαιτητικές δουλειές.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM