Αρχείο θεμάτων:

H HP δημιουργεί νέες ευκαιρίες βιομηχανικής ψηφιακής παραγωγής εκτυπώσεων σε χαρτί-χαρτόνι και άλλα εύκαμπτα υλικά με τον HP Scitex 17000 Flex Industrial Press

 


Η HP  λανσάρει στη FESPA 2017 στο Αμβούργο τη νέα προσθήκη στην βιομηχανικού τύπου πλατφόρμα της για εκτύπωση κυματοειδούς χαρτονιού HP Scitex 17000 Corrugated Press με την οποία επεκτείνεται η γκάμα εφαρμογών που μπορούν να παραχθούν σε αυτή, συμπεριλαμβάνοντας εφαρμογές σε εύκαμπτα υλικά.

Το HP Scitex Flex Sheets Loader Option παρέχει πλήρως αυτοματοποιημένη εκτύπωση υψηλής ποιότητας σε μια σειρά εύκαμπτων και άκαμπτων υλικών και σε υψηλές ταχύτητες παραγωγής.

Το HP Scitex 17000 Corrugated Press παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη FESPA 2015 ως μια βιομηχανική εκτυπωτική λύση προσανατολισμένη στην παραγωγή συσκευασιών & POP displays από κυματοειδές χαρτόνι. Με 4 χρώματα εκτύπωσης, 416 HP Scitex HDR300 κεφαλές (104 ανά χρώμα) και υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης (αυτόματη φόρτωση από παλέτα και εξαγωγή υλικού), το HP Scitex 17000 Corrugated Press παράγει έως και 1.000 m2 εκτυπώσεων (ή 200 φύλλα μέγιστου σχήματος* ) την ώρα. Η τεχνολογία HP Scitex High Dynamic Range printing μεταβλητής σταγόνας επιτρέπει το συνδυασμό ταχύτητας και ποιότητας εκτύπωσης: για απόδοση λεπτομέρειας χρησιμοποιούνται μικρού μεγέθους σταγόνες (έως 15pl), ενώ για αύξηση της ταχύτητας το μέγεθος της σταγόνας αυξάνεται. Τα UV μελάνια είναι σχεδιασμένα για οικονομική εκτύπωση και διαθέτουν πιστοποίηση UL GREENGUARD GOLD για ασφαλή χρήση σε εσωτερικούς χώρους (αναφορικά με τα ποσοστά χημικών εκπομπών τους). Οι εκτυπώσεις είναι ανακυκλώσιμες και έχουν υψηλό βαθμό απομελάνωσης (κατά ERPC και INGEDE).

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας, HP Scitex 17000 Flex Industrial Press, με το σύστημα φόρτωσης εύκαμπτων φύλλων (HP Scitex Flex Sheets Loader) απευθύνεται σε επαγγελματίες εκτυπωτές Sign & Displays, με μεγάλους όγκους παραγωγής της τάξεως των 60.000m2 το μήνα κατά κύριο λόγο σε χαρτί (blueback, whiteback, citylight) αλλά και επιλεγμένα πλαστικά & συνθετικά. Χάρις στην HDR τεχνολογία, η ποιότητα εκτύπωσης είναι υψηλή, χωρίς micro banding (σύνηθες στις ψηφιακές inkjet τεχνολογίες) και με κοφτά περιγράμματα και χαρακτήρες κειμένου, γεγονός που καθιστά την πλατφόρμα ιδανική για λιθογραφικές επιχειρήσεις Large format και επιχειρήσεις μεταξοτυπίας (διαφημιστικής).

Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο τύπους μελανιών, τα HP HDR230 (για indoor εφαρμογές σε χαρτί-χαρτόνι) και HP HDR245 (για indoor & outdoor εφαρμογές σε χαρτί και επιλεγμένα πλαστικά). Και τα δύο μελάνια έχουν χαμηλή οσμή, είναι εύκαμπτα, ιδιαίτερα ανθεκτικά στην επεξεργασία (180° κάμψη) και βοηθούν στη μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς δεν απαιτείται πλαστικοποίηση ή επιβερνίκωση των εκτυπώσεων. Επιπλέον επιτυγχάνουν ευρεία χρωματική γκάμα που ανταποκρίνεται στα ISO validation standards.

 

Κύριες αγορές – εφαρμογές

Αφίσες indoor & outdoor, επιγραφές & POS
Η μείωση των τιράζ και η ζήτηση για παραμετροποίηση και εξατομίκευση , η αδυναμία εξυπηρέτησης μικρών εργασιών, η μείωση της χρονικής διάρκειας των εφαρμογών και οι πιεσμένοι χρόνοι παράδοσης είναι οι κύριοι παράγοντες που ευνοούν την άνοδο της ψηφιακής εκτύπωσης

Γιγαντοαφίσες (χαρτί blueback)
Εφαρμογή που απαιτεί υψηλή παραγωγικότητα, με μέτριο (αλλά αυξανόμενο) βαθμό παραμετροποίησης.

 

 


Στάσεις λεωφορείων (χαρτί blueback, whiteback)
Μεγάλοι όγκοι παραγωγής και υψηλός βαθμός παραμετροποίησης, υψηλή ποιότητα εκτύπωσης

 

 

 


Διαφημιστικές εκτυπώσεις σε αεροδρόμια (transport advertising)
Μεγάλοι όγκοι παραγωγής και υψηλός βαθμός παραμετροποίησης, υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, εκτυπώσεις backlit

 

 

 

Διαφημιστικές κατασκευές, POP displays και συσκευασίες σε χαρτόνι
Υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, υψηλός βαθμός παραμετροποίησης, μεσαίοι όγκοι παραγωγής. Απευθείας εκτύπωση σε οντουλέ χαρτόνι ή χαρτί και επικόλληση σε άκαμπτο φορέα. 

2D POP σε SBS, εύκαμπτο PVC, PVC, SAV & FPP
Υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, υψηλός βαθμός παραμετροποίησης, μεσαίοι όγκοι παραγωγής, υψηλή αντοχή μελάνης

Το HP Scitex 17000 Flex Industrial Press θα το δείτε ζωντανά στο περίπτερο της ΗΡ (D15, Hall A1) στη FESPA 2017.

* Φύλλα 160 x 320cm, συνυπολογίζοντας έναν πλήρη κύκλο φόρτωσης και εξαγωγής.

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM