Αρχείο θεμάτων:

Η GRAPHCOM στη Syskevasia ’16

 

24/10/2016. Στο περίπτερο της GRAPHCOM στην έκθεση Syskevasia ’16 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν πολλές & καινοτόμες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος για ποικίλες εφαρμογές στον τομέα της συσκευασίας – και όχι μόνο.

Η νέα συνεργασία της εταιρίας με την ιταλική κατασκευάστρια συστημάτων κοπής & χάραξης Valiani επισφραγίστηκε με την παρουσίαση δύο CnC μοντέλων, των Mat Ultra V80 και Optima V160, με μονή & διπλή κεφαλή αντίστοιχα. Πρόκειται για συστήματα με χαμηλό κόστος κτήσης, σχεδιασμένα για μικρές παραγωγές κουτιών & ειδικών κατασκευών σε χαρτί, χαρτόνι, foam board κ.α. Ζωντανές επιδείξεις λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της έκθεσης, με το μεγαλύτερο Optima V160 (1,23 x 1,60m σχήμα τραπεζιού) να κόβει κουτιά σε χαρτί 250γρ. αλλά και folders σε οντουλέ χαρτόνι 1,8mm, ενώ στο Ultra V80 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν εγγραφή από ψηφιακό αρχείο & δημιουργία ανάγλυφου σε καρτολίνα για παραγωγή προσκλητηρίων και λοιπών εντύπων.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Το Ultra είναι ένα οικονομικό “entry level” μοντέλο. Διαθέσιμο σε σχήματα τραπεζιού από 81x61 cm έως 101x151 cm, κόβει και χαράσσει πλήθος υλικών όπως χαρτόνι, βινύλιο, πολυπροπυλένιο και foam board σε πάχος έως 5mm. Το μοντέλο Ultra φέρει προαιρετικά μηχανισμό κενού αέρος και δέχεται ένα πλήθος εργαλείων κοπής, χάραξης, κοπής V και δημιουργίας ανάγλυφου.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Το Optima είναι το πιο προηγμένο μοντέλο που παράγει η ιταλική εταιρία. Διατίθεται σε διαστάσεις τραπεζιού 80, 160 ή 252cm επί 123cm σταθερό πλάτος και είναι εξοπλισμένο με δύο ανεξάρτητες κεφαλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Οι διαφορετικές διαστάσεις τραπεζιών, η ποικιλία εργαλείων, το τραπέζι με μηχανισμό κενού αέρα και το σύστημα σφιγκτήρων δίνει περισσότερες δυνατότητες επιλογής του πιο κατάλληλου συστήματος ανάλογα με την εφαρμογή. Το Optima διαχειρίζεται εύκαμπτα και άκαμπτα υλικά πάχους έως 20mm.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Τα συστήματα Valiani απευθύνονται σε αγορές όπως: παραγωγή δοκιμίων, μικρά τιράζ, ειδικές κατασκευές & διαφημιστικά, παραγωγή πολυμερικών πλακών για τοπικό βερνίκι και άλλες ειδικές εφαρμογές (κατασκευές παζλ, πασπαρτού για φωτογραφία, κατασκευές μακετών κ.α.). Σε συνδυασμό με έναν ψηφιακό εκτυπωτή δημιουργούν νέες ευκαιρίες με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Μια τέτοια ροή παραγωγής «print-and-cut» παρουσιάστηκε σε πραγματικό χρόνο, με την ψηφιακή εκτύπωση των κουτιών που έκοβε το Valiani Optima στον Ilumina HWC (HeavyWeight Champion) της Xante. Ο δημοφιλής laser εκτυπωτής με τις μοναδικές δυνατότητες (σχήμα φύλλου 33 x 132,cm, βάρος χαρτιού 500γρ.), συγκέντρωσε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον προσφέροντας εκτύπωση απευθείας σε έτοιμα προϊόντα όπως προσκλητήρια με ανάγλυφα σχέδια & ακανόνιστα σχήματα, φακέλους (11x22cm, 23x32cm), χάρτινες διαμορφωμένες σακούλες αρτοποιϊας, ακόμα και έτοιμα αναπτύγματα κουτιών. Το πιο ευέλικτο μοντέλο της αγοράς στην κατηγορία του διαχειρίζεται μια ευρεία γκάμα χαρτιών, από ανάγλυφα και επιχρισμένα μέχρι κοινά velvet, ετικέτες, μαγνήτες και συνθετικά υλικά, όπως το Robuskin PET της MDV. O Ilumina HWC οδηγείται από το iQueue Ultimate RIP που αυτοματοποιεί σύνθετες εργασίες προεκτύπωσης, εξασφαλίζει εύκολη διαχείριση των αρχείων και προκοστολογεί την κάθε εργασία ξεχωριστά για απόλυτο έλεγχο της παραγωγής.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Στο μεγάλο σχήμα, ο βιομηχανικός εκτυπωτής ρολού HP Latex 3100 πλάτους 3,2m αποτέλεσε μια εναλλακτική πρόταση παραγωγής displays και διαφημιστικών κατασκευών, με ψηφιακή εκτύπωση υψηλής ποιότητας σε εύκαμπτο φορέα (απλό χαρτί) και επικόλληση σε οντουλέ χαρτόνι. Η δυνατότητα διαχείρισης δύο ρολών ταυτόχρονα (dual roll) σε μέγιστο πλάτος 1,6m έκαστο, καθώς και η υποστήριξη jumbo rolls (HP Scitex 3500), ανεβάζουν την παραγωγική ικανότητα του συστήματος, ενώ η inline σύνδεση με κοπτικό μηχάνημα αυτόματης Χ/Υ κοπής (Fotoba) προσφέρει λύση για μεγαλύτερες παραγωγές εκτυπώσεων σε κοινά σχήματα φύλλου (50x70cm, 100x140cm κ.α.).

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας HP Latex, όπως η εκτύπωση με υψηλή πρόσφυση και χρωματικό κορεσμό σε πληθώρα υλικών – μεταξύ αυτών σε φθηνά, ανεπίχριστα χαρτιά και συμπαγές χαρτόνι σε ρολό – η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης στα 1200dpi και τα άοσμα, φιλικά στο περιβάλλον μελάνια HP Latex με πιστοποιήσεις UL ECOLOGO® και GREENGUARD Gold έχουν καθιερώσει τα συστήματα της σειράς στην παγκόσμια αγορά και κατακτούν και την ελληνική. Το μηχάνημα της έκθεσης αγοράστηκε από την εταιρία ψηφιακών εκτυπώσεων Image Solutions, που διαθέτει μεγάλο στόλο SWF συστημάτων και ένα από τα παλιότερα HP latex μοντέλα (HP L65500).

Η HP έχει επενδύσει σημαντικά στο χώρο της συσκευασίας & του κυματοειδούς χαρτονιού, προσφέροντας το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων preprint και post print για κάθε ανάγκη παραγωγής. Εκτενής παρουσίαση μέσω βίντεο  και εφαρμογών πραγματοποιήθηκε για τα συστήματα ρολού HP PageWide, καθώς και για τις σειρές HP Scitex Corrugated Press / HP Scitex Industrial Press. Τα συστήματα HP PageWide T400S (lamination) και T1100S (preprint), σχεδιασμένα για βιομηχανικές παραγωγές, προτυπώνουν ρολό χαρτιού ψηφιακά, σε υψηλή ποιότητα, για την παραγωγή κυματοειδούς χαρτονιού. Η νέα προσθήκη στην οικογένεια, ο HP Pagewide C500, είναι μια βιομηχανική post print λύση εκτύπωσης σε φύλλο, σε υψηλές ταχύτητες με μελάνια νερού, κατάλληλα για συσκευασίες τροφίμων.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Τα πιεστήρια φύλλου HP Scitex 17000/15500 Corrugated Press είναι προσανατολισμένα στην απευθείας εκτύπωση κυματοειδούς χαρτονιού για συσκευασίες & displays, ενώ o HP Scitex 11000 Industrial Press και η οικονομικότερη εκδοχή του (HP Scitex 9000 Industrial Press) είναι κατάλληλα για μικρά τιράζ και παραγωγές συσκευασιών & displays σε διάφορα εύκαμπτα ή άκαμπτα υλικά, όπως χαρτόνι, PP, ακρυλικά αλλά και μέταλλα (λευκοσίδηρος), προσφέροντας λύση on demand παραγωγής δοχείων λαδιού κ.α.

Μια ακόμα λύση απευθείας εκτύπωσης κυματοειδούς χαρτονιού και χαρτοκιβωτίου αποτελεί ο Excelagraphix 4800, το ταχύτατο inkjet μοντέλο της Xante  που δημιούργησε αίσθηση στην προηγούμενη διοργάνωση (2014) τώρα με μεγαλύτερο πλάτος (1,219m). Οι  κεφαλές του συστήματος - τεχνολογίας Memjet™ - εκτυπώνουν σε μονό πέρασμα έως και 1500 χαρτοκιβώτια την ώρα. Τα μελάνια νερού προσφέρουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος παραγωγής, μερικών λεπτών ανά τ.μ. για 4χρωμη εκτύπωση.

Για την αγορά των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας, οι inkjet & toner based τεχνολογίες αιχμής της MGI ανοίγουν μοναδικούς ορίζοντες δημιουργικότητας με εκτυπώσεις μεταλλικών χρωμάτων και ιδιαίτερα φινιρίσματα με βερνίκι & χρυσοτυπία. Η σειρά εκτυπωτικών πιεστηρίων MGI Meteor Unlimited Colors εξασφαλίζει το εφφέ της χρυσοτυπίας & των μεταλλικών αποχρώσεων σε απλές εκτυπώσεις, δημιουργεί νέες χρωματικές παλέτες καθώς και ολογραφικές εκτυπώσεις (Authentication Hologram Digital Printing) για εφαρμογές πιστοποίησης όπως ID κάρτες.
 

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

Το πρώτο πιεστήριο τροφοδοσίας φύλλου σε σχήμα έως 75  x 120cm για ψηφιακό φινίρισμα (spot UV και χρυσοτυπία, επίπεδα ή ανάγλυφα) JETvarnish 3D Evolution αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα της παραγωγής, προσφέροντας δυνατότητες ψηφιοποίησης των εφαρμογών συσκευασίας. Μικρά τιράζ, εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων με βερνίκι ή χρυσοτυπία και πλήρης εξατομίκευση είναι πλέον οικονομικά εφικτά και δημιουργούν νέες ανάγκες για περισσότερες «έξυπνες» συσκευασίες.

Για ετικέτα και εύκαμπτη συσκευασία, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν επίσης οι εντυπωσιακές εφαρμογές με χρυσοτυπία, τοπικό βερνίκι & γκοφρέ ανάγλυφο του συστήματος τροφοδοσίας ρολού JETvarnish 3DW της MGI, καθώς και τα narrow web Inkjet πιεστήρια Dilli και INX – τα τελευταία παράγουν τελικό προϊόν ετικέτας χάρις στο inline laser κοπτικό της Spartanics. Λύση χαμηλού κόστους για μικρές παραγωγές στίκερς σε αυτοκόλλητο βινύλιο προσφέρουν και τα ψηφιακά plotters ColorPainter W και Μ Series της OKI - το μοντέλο ColorPainter M-64S βρισκόταν επίσης σε λειτουργία στο περίπτερο.

Φωτογράφος: Δημήτρης Γιαννουλάκης (www.fb.com/giannoulakisphotography)

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM