Αρχείο θεμάτων:

Ψηφιακές λύσεις εκτύπωσης/φινιρίσματος για κάθε ανάγκη παραγωγής στη drupa 2016

 

25/05/2016. Ανανεωμένο ενδιαφέρον και αναμονή δημιουργούν οι τελευταίες ανακοινώσεις των εταιριών που συμμετέχουν στη Drupa σχετικά με τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσουν. Καθώς ο καιρός για την μεγάλη έκθεση των Γραφικών Τεχνών πλησιάζει, οι αποκαλύψεις πληθαίνουν και η διαφαινόμενη τάση από τις προηγούμενες διοργανώσεις για επικράτηση της τεχνολογίας inkjet και στη βιομηχανία ενισχύεται.

 

Λύσεις ετικέτας & εύκαμπτης συσκευασίας

Η INX International Ink Co., μέλος της Sakata INX, (περ. Α50 Αιθ. 03) θα πραγματοποιεί ζωντανές επιδείξεις λειτουργίας του πιεστηρίου ρολού για εκτύπωση ετικέτας NW210 UV Inkjet Narrow Web Press. Η ολοκληρωμένη αυτή λύση ετικέτας συνδυάζει την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης με την προηγμένη τεχνολογία UV LED και το inline φινίρισμα. Εκτυπώνει έως και 24 μέτρα το λεπτό σε ένα πέρασμα (UV-LED cure single pass) και σε οποιοδήποτε υλικό ετικέτας. Προαιρετικά προστίθεται η μονάδα περιγραμματικής κοπής Laser Spartanics X210 για inline φινίρισμα και παραγωγή έτοιμης ετικέτας σε πλάτος έως 210mm.


Για το φινίρισμα ετικέτας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το περίπτερο της MGI Digital Technologies (περ. D21 Αιθ. 05) για να δουν ζωντανά το πρώτο roll-to-roll ψηφιακό σύστημα τοπικού UV, γκοφρέ ανάγλυφου και χρυσοτυπίας JETvarnish 3DW & iFOIL W. Το σύστημα παράγει τοπικό βερνίκι 2D, 3D υφές και γκοφρέ ανάγλυφο, καθώς και εφφέ χρυσοτυπίας (επίπεδης ή ανάγλυφης) σε ένα πέρασμα.

Κυτιοποιία & έντυπο

Η MGI Digital Technology προσφέρει μια πλούσια γκάμα ψηφιακών λύσεων εκτύπωσης και φινιρίσματος για έντυπο και συσκευασία. Στη Drupa θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του JETvarnish 3D Evolution, του πρώτου Β1+ ψηφιακού πιεστηρίου φύλλου μεταβλητής (σπονδυλωτής) αρχιτεκτονικής με δυνατότητα αναβάθμισης, μονάδα χρυσοτυπίας και επεκτάσιμο σύστημα κεφαλών inkjet για τοπικό βερνίκι με τρεις επιλογές σχήματος φύλλου, από 52x120cm (standard) ως 64x120cm και 75x120cm. Η ταχύτητα παραγωγής του JETvarnish 3D Evo 75 αγγίζει τα 4.000 Β2 φύλλα την ώρα.

Η δυνατότητα σχήματος Β1+ έχει επιλεγεί ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες εκτυπωτών και μεταποιητών να παράγουν μικρά, μεσαία ή μεγάλα τιράζ με πλήρη προσωποποίηση, για εφαρμογές συσκευασίας. Κάθε αντίτυπο που βγαίνει με φινίρισμα από το JETvarnish 3D Evo μπορεί να είναι ένα μοναδικό μείγμα ψηφιακά διακοσμημένων εικόνων, κειμένου, λογοτύπων ή εταιρικού design με τοπικό βερνίκι, 3D ανάγλυφο βερνίκι ή χρυσοτυπία σε ένα πέρασμα.

Το JETvarnish 3D Evo είναι μια λύση για μεγάλες παραγωγές, που ενσωματώνει ένα επαναστατικό «έξυπνο» σύστημα ελέγχου συμπτώσεων με scanner, αυτόματο καθαρισμό κεφαλών, τροφοδοσία και εξαγωγή παλέτας.

Πρεμιέρα και για την πολυαναμενόμενη λύση εκτύπωσης της MGI στο Β1 σχήμα, με την πρώτη inkjet υβριδική πλατφόρμα αLPHAjet, που αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα για τη βιομηχανία Γραφικών Τεχνών & τυπωμένων ηλεκτρονικών.

Από την toner-based σειρά εκτυπωτικών συστημάτων της εταιρίας, θα παρουσιαστούν το ψηφιακό πιεστήριο Meteor DP1000 XL για εκτύπωση σε χαρτί (έως 450γρ.) και πλαστικό, καθώς και η πρωτοποριακή πλατφόρμα Meteor Unlimited Colors για εκτύπωση & χρυσοτυπία ψηφιακά. Πρόκειται για το συνδυασμό ενός εκτυπωτικού Meteor Digital Press (DP8700XL+ ή 8700S+) με τη μονάδα χρυσοτυπίας iFOIL T σε in-line σύνδεση), που προσφέρει εκτυπώσεις με μεταλλικά χρώματα και πιο πλούσια χρωματική γκάμα.

Ψηφιακή εκτύπωση οντουλέ χαρτονιού

Για εκτύπωση/προσωποποίηση απευθείας σε χαρτοκιβώτιο, φύλλα οντουλέ αλλά και κομμένα κουτιά από συμπαγές χαρτόνι, η Xante θα παρουσιάσει τον επίπεδο εκτυπωτή της Excelagraphix 4200 (περ. C24 Αιθ. 05). Ιδανικό συμπλήρωμα για κυτιοποιίες και παραγωγές φλεξογραφίας, ο Excelagraphix 4200 καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες στα μικρά τιράζ (από 1 έως εκατοντάδες αντίτυπα). Ενσωματώνει την τεχνολογία Memjet Waterfall Printhead Technology™ και επιτυγχάνει ταχύτητες εκτύπωσης έως και 8 φορές μεγαλύτερες από τα παραδοσιακά συστήματα τεχνολογίας inkjet (έως 1500 χαρτοκιβώτια/ώρα) με ελάχιστο μάλιστα κόστος, μερικών cent ανά τ.μ.

Τα βιομηχανικά πιεστήρια φύλλου HP Scitex και τα πιεστήρια ρολού HP PageWide Web Press της ΗΡ (αιθ. 17) αλλάζουν την αγορά με νέους τρόπους εκτύπωσης εφαρμογών από οντουλέ χαρτόνι. Ένας νέος, επίπεδος εκτυπωτής τεχνολογίας water based, single pass printing που θα παρουσιαστεί ακόμα αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην εκτύπωση οντουλέ χαρτονιού.
Για την κοπή και φινίρισμα των εκτυπώσεων σε οντουλέ χαρτόνι και άλλα άκαμπτα υλικά, οι Elitron (περ. D42 αιθ. 06), VHF (περ. C40 αιθ. 05) και Valiani (περ. A65 αιθ. 08) διαθέτουν λύσεις για κάθε ανάγκη παραγωγής, από την πιο μεγάλη και σύνθετη παραγωγή μέχρι τους πιο μικρούς όγκους εργασιών.

Ψηφιακή εκτύπωση μεγάλου σχήματος

Η HP έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία Latex η οποία φαίνεται να αποκτά προβάδισμα, ειδικά στις εφαρμογές εσωτερικού χώρου / διακόσμησης. Η οικογένεια HP Latex περιλαμβάνει εκτυπωτές πλάτους από 1.37m για μικρές παραγωγές, έως τα βιομηχανικά μοντέλα HP Latex 3100 & 3500 για μεγάλες παραγωγές. Νέα μοντέλα θα προστεθούν τόσο στη βιομηχανική όσο και στη low-volume σειρά (HP Latex 1500, HP Latex 5xx).

Για βιομηχανική παραγωγή σε εύκαμπτα & άκαμπτα υλικά, ο νέος HP Scitex 9000 Industrial Press θα παρουσιαστεί ζωντανά στο περίπτερο. Πρόκειται για μια “entry level” επένδυση στην κατηγορία των βιομηχανικών μοντέλων με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής της τάξης των 500.000τ.μ. Φυσικά δεν θα λείπει η αναβαθμισμένη σειρά επίπεδων & roll-to-roll εκτυπωτών, με τον HP Scitex FB750 Industrial Printer να τυπώνει σε άκαμπτα αλλά και εύκαμπτα υλικά με το νέο επιτραπέζιο roll holder.

Η OKI αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία εκτύπωσης wide format, που θα προσφέρει μοναδική ευελιξία υλικών και φιλική στο περιβάλλον παραγωγή.

Από την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων μεγάλου σχήματος θα παρουσιαστεί ο ColorPainter H3-104s, η τελευταία προσθήκη στη σειρά Η πλάτους 2,64m που συνδυάζει υψηλή ταχύτητα παραγωγής (έως 56.6 τ.μ/ώρα) με την ποιότητα εικόνας ακόμα και στα πιο γρήγορα modes. Προσφέρει 8χρωμη εκτύπωση με δύο γκρι μελάνια (Gy, Lgy) για πιστότερη αναπαραγωγή ασπρόμαυρων εικόνων και ανοιχτών τόνων. Ο ColorPainter H3-104s χρησιμοποιεί τα άοσμα SX μελάνια με πιστοποιήσεις Nordic Ecolabel και GREENGUARD Gold.
Φυσικά δεν θα λείπουν οι οικονομικότερες σειρές ColorPainter M-64s και ColorPainter W-64s, πλάτους έως 1,62m με οικολογικά και πιστοποιημένα μελάνια επίσης.

Οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού και προσωπικό demo σε κάποιο/α από τα παραπάνω συστήματα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
T: 210 9823800, marketing@graphcom.gr

 

GRAPHCOM

GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Αργοστολίου 11 & Λογοθετίδη,
173 42 Άγιος Δημήτριος Αττική
ΑΦΜ: 999998032 - ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 008507701000
Τηλ./Fax: 210.98 23 800
e-mail: info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM