Αρχείο θεμάτων:

Πρώτη εγκατάσταση βιομηχανικού HP Latex εκτυπωτή 3ης γενιάς στην εταιρία «ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΓΑΝΗ»

10-12-2015. Η ελληνική αγορά ψηφιακών εκτυπώσεων πολύ μεγάλου σχήματος αποτελεί έναν κλάδο των γραφικών τεχνών που μετράει ήδη 15 χρόνια δραστηριότητας, πολυάριθμες εγκαταστάσεις μηχανών και που, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζει να εξελίσσεται και να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές. Σε αυτό συνετέλεσαν, από την πρώιμη κιόλας φάση ανάπτυξης, επιχειρήσεις που προχώρησαν σε εγκαταστάσεις καινοτόμων ψηφιακών μοντέλων, πρωτοπορώντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη με τις πλέον προηγμένες αγορές SWF.

Μια από αυτές τις εταιρίες είναι η «ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΓΑΝΗ», που πρόσθεσε στον στόλο της τον 3,2μ βιομηχανικό εκτυπωτή HP Latex 3100, το νέο μοντέλο 3ης γενιάς της τεχνολογίας HP Latex, καθώς και τον επίπεδο HP Scitex FB750. Η «ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΓΑΝΗ», από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που επένδυσαν σε βιομηχανικό ψηφιακό σύστημα για μεγάλες παραγωγές (HP ScitexTJ8500 ή Turbojet), τόλμησε να ολοκληρώσει τη νέα επένδυση εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας του περασμένου καλοκαιριού, με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς και το καθολικό σχεδόν «πάγωμα» της αγοράς.

Πρόκειται για μια πλήρη καθετοποιημένη μονάδα ψηφιακών εκτυπώσεων που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για όλο το εύρος εφαρμογών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Μεγάλο μέρος της παραγωγής της αφορά στην εκτύπωση διαφημιστικού - διακοσμητικού υλικού για σημεία πώλησης καλλυντικών & φαρμακευτικών προϊόντων (POP/POS displays). Η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης σε υλικά όπως αυτοκόλλητο βινύλιο και backlit φιλμ και οι γρήγοροι χρόνοι παράδοσης είναι τα κύρια ζητούμενα. «Οι πελάτες μας επιλέγουν για το ποιοτικό αποτέλεσμα εκτύπωσης που προσφέρουμε, τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε μεγάλους όγκους παραγγελιών και αυστηρά deadline, καθώς και την τεχνογνωσία μας σε ό’ τι αφορά ειδικές κατασκευές και λύσεις on demand» αναφέρει ο κ. Νίκος Παγάνης, ιδιοκτήτης της εταιρίας. «Η νέα μας αγορά εξοπλισμού – του πρώτου συστήματος νέας γενιάς latex στην ελληνική αγορά -  πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντονης κρίσης, ωστόσο τα αποτελέσματα ήδη μας δικαιώνουν. Οι εκτυπώσεις μας με μελάνια Latex θέτουν νέα στάνταρ ποιότητας και η ανταπόκριση των πελατών είναι πολύ θετική.»

O HP Latex 3100, που παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο στη Βαρκελώνη, είναι το ένα εκ των δύο νέων μοντέλων της βιομηχανικής σειράς εκτυπωτών HP Latex, που ενσωματώνουν τη μοναδική «πράσινη» τεχνολογία της ΗΡ με μελάνια βάσης νερού. Παράλληλα με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εφαρμογές εσωτερικού χώρου, χάρη στις άοσμες εκτυπώσεις και τις πιστοποιήσεις UL ECOLOGO® και GREENGUARD, ο HP Latex 3100 προσφέρει ένα νέο επίπεδο παραγωγικότητας και ευκολίας χειρισμού. Οι τυπικές ταχύτητες εκτύπωσης είναι 77τ.μ/ώρα για εφαρμογές εσωτερικού χώρου και 120 τ.μ. για εφαρμογές outdoor. Ο εκτυπωτής είναι σχεδιασμένος ως μια στιβαρή, εργονομική πλατφόρμα, κατάλληλη για heavy-duty χρήση. Διαθέτει εύκολο σύστημα τροφοδοσίας με μηχανισμό slide out στον άξονα φόρτωσης και ενισχυμένο σύστημα στεγνώματος που βοηθά στην αρχική προετοιμασία της επιφάνειας του υλικού και την εξάτμιση της μελάνης. Μια σειρά προσθηκών και αναβαθμίσεων, όπως ο φάρος ένδειξης της κατάστασης του εκτυπωτή και ο φωτισμός LED Proofing στην έξοδο της εκτύπωσης για άμεσο έλεγχο, συντελούν στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η τεχνολογία HP Latex 3ης γενιάς και το HP Latex Optimizer επιτρέπουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας εικόνας σε μεγάλες ταχύτητες εκτύπωσης. Ο HP Latex 3100 υποστηρίζει διαφορετικές απαιτήσεις ποιότητας και παραγωγής, από εφαρμογές εσωτερικού χώρου υψηλής υπεραξίας έως οικονομικές εφαρμογές outdoor. Η εκτύπωση είναι 6χρωμη, σε ανάλυση 1200 dpi και ευρεία χρωματική γκάμα.

Χάρις στο Οptimizer, ένα διαφανές πολυμερές  το οποίο τυπώνεται πριν τα μελάνια και βοηθά στο να ακινητοποιούνται τα μόρια της χρωστικής και να σταθεροποιούνται πάνω στο υλικό, οι θερμοκρασίες που απαιτούνται για την εκτύπωση είναι χαμηλότερες, η κατανάλωση ρεύματος μειώνεται και η γκάμα των υλικών που τυπώνονται στο μηχάνημα διευρύνεται, περιλαμβάνοντας περισσότερα θερμοευαίσθητα πολυεστερικά φιλμ και υφάσματα. Τα μελάνια αποκτούν πρόσφυση στο υλικό χωρίς να αλλοιώνουν τη γυαλάδα και την υφή της επιφάνειάς του, σε αντίθεση με τα μελάνια UV, ενώ έχουν αντοχή στα γδαρσίματα σε βαθμό συγκρίσιμο με αυτό των hard-solvent μελανιών.

Παράλληλα με τον HP Latex 3100 η «ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΓΑΝΗ» απέκτησε και το νέο HP Scitex FB750 για εκτύπωση σε άκαμπτα υλικά και παραγωγή stands και ειδικών κατασκευών από χαρτόνι και foam board. Το ευέλικτο μοντέλο πλάτους 2,5m είναι εξοπλισμένο με roll-to-roll kit, που βοηθά εξαιρετικά στις περιπτώσεις διαφημιστικών καμπανιών που περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε άκαμπτα (π.χ. POP stands) και εύκαμπτα υλικά (π.χ. λάβαρα), οπότε επιτυγχάνεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα με χρωματική σύγκλιση, καθώς η εκτύπωση πραγματοποιείται από το ίδιο μηχάνημα. Το μοντέλο διαχειρίζεται έως έξι φύλλα υλικού ταυτόχρονα μέγιστου πάχους 6,4cm και περιλαμβάνει White Ink Kit, για ειδικές εκτυπώσεις με λευκό χρώμα σε διαφανή ή χρωματιστά υλικά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

GRAPHCOM

ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Κεντρικά:

Aργοστολίου 11
173 42 Αγ. Δημήτριος
T/F: 210 9823800
E: info@graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM