Μεταξοτυπία Το Μέλλον!


Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015 - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στην Αθήνα η ημερίδα  "ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", στις εγκαταστάσεις του Gazarte. 

Η ημερίδα, η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα της FESPA, διοργανώθηκε από το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος με χορηγό την Graphcom ΕΠΕ .

Σημαντικοί ομιλητές από ξένες και ελληνικές εταιρείες, άψογη διοργάνωση, θεματολογία που άγγιξε κάθε πτυχή των ανησυχιών του κλάδου, πολυάριθμοι συμμετέχοντες (102 άτομα από 49 εταιρείες) και μεγάλο ενδιαφέρον σε μια προσπάθεια αναζήτησης του μέλλοντος της μεταξοτυπίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών της.

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε, κος Παύλος Αντωνόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε τον λόγο στην κα. Emma Tuddenham, Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Σωματείων Μεταξοτυπίας – FESPA.  Η κα. Tuddenham με την σειρά της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Σωματείου για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που της δόθηκε να συνομιλήσει με τα μέλη του Σωματείου και τους επαγγελματίες του κλάδου της μεταξοτυπίας.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος της GRAPHCOM, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη και συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν της ιστορίας του Σωματείου, έδωσε τον λόγο στους ομιλητές.

Ο κος  Andreas Ferndriger – CEO – Sales & Marketing SignTronic, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στις τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς με έμφαση στον αυτοματισμό και την προτυποποίηση.  Μίλησε επιπλέον για τις αυτόματες γραμμές ψηφιακής και αναλογικής παραγωγής τελλάρων μεταξοτυπίας. Τέλος, έγινε παρουσίαση των εν σειρά συστημάτων καθαρισμού, στεγνώματος, απλώματος, μεταφοράς της εικόνας από τον υπολογιστή (CTS) COMPUTER TO SCREEN, εμφάνισης και στεγνώματος των τελλάρων.  


Η παρουσίαση του κ. Andreas Kuenkele, Technical Sales KISSEL + WOLF GmbH, περιλάμβανε μια σειρά νέων οικολογικών προϊόντων καθαρισμού και μεταφοράς της εικόνας σε τελλάρα μεταξοτυπίας ειδικές για ψηφιακά συστήματα CTS καθώς και αναλογικά. Ο κ. Kuenkele αναφέρθηκε επίσης σε νέα βιομηχανικά resist και κόλλες για βιομηχανικές εφαρμογές. 

Ο κος Oliver Beck, Sales Manager Thieme GmbH, παρουσίασε συνδυαστικές εκτυπώσεις αναλογικής (μεταξοτυπίας) και ψηφιακής εκτύπωσης. Δόθηκε έμφαση σε βιομηχανικές εφαρμογές με συστήματα ελέγχου ακρίβειας εκτύπωσης με ανοχές +/-  50 μικρά. Επίσης, παρουσιάστηκαν συστήματα αυτοματισμού και ρομποτικής, φορτοεκφόρτωσης υλικών και ποιοτικού ελέγχου, εκτυπώσεις για διακόπτες αφής, κρύσταλλα διακοσμητικά και αυτοκινήτων κλπ.

Ο κος Walter Gerbis - Area Sales Manager, Sefar AG, παρουσίασε δυο νέα επαναστατικά προϊόντα γάζας μεταξοτυπίας:  

  • Το SEFAR  PCF (ακρωνύμιο για PRE COATED FABRIC): Προευαισθητοποιημένη γάζα με συγκεκριμένο πάχος στενσιλ για εκτυπώσεις υψηλών απαιτήσεων, λιγότερο χρόνο προεκτύπωσης και πρωτοτυποποίηση. 
  • Το SEFAR PME (ακρωνύμιο για PRECISION MESH):  Γάζα υψηλής ακρίβειας που δίνει απεριόριστες σχεδόν δυνατότητες στην αντοχή και εξισορροπημένη επιμήκυνση με μηδενική απώλεια τάσης (Newton) μετά το κόλλημα. 

Την ημερίδα έκλεισε ο κος Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Υπεύθυνος Πωλήσεων & Logistics Mng. της GRAPHCOM, ο οποίος μίλησε για τις τάσεις της αγοράς, τα νέα μελάνια και τις τεχνολογίες στεγνώματος UV & LED-UV. Έγινε διαχωρισμός των εφαρμογών σε διαφημιστικές και βιομηχανικές, τις τάσεις, προδιαγραφές και απαιτήσεις της αγοράς.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους ομιλητές για την άψογη παρουσίασή τους αλλά και όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί την εταιρεία Graphcom ΕΠΕ για την ευγενή χορηγία της και το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών για την υποστήριξη και την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας.

 

GRAPHCOM

ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Κεντρικά:

Aργοστολίου 11
173 42 Αγ. Δημήτριος
T/F: 210 9823800
E: info@graphcom.gr

GRAPHCOM.RS
Savska 19, ulaz II
Beograd - Serbia
Tel.: (+381) 11-3617977, 3621659
Fax: (+381) 11-2645602
E: office-rs@graphcom.rs

GRAPHCOM.AL
Rruga "Sadik Petrela", Nr. 2
Tirana - Albania
T/F: (+355) 44504690
E: office-al@graphcom.al

GRAPHCOM.BG
T/F: (+30) 210 9823800
E: office-bg@graphcom.bg

    info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM